UE a lansat o investigatie impotriva Lafarge, Cemex si Holcim
Data publicarii: 05-11-2008 | InternationalAutoritatile europene din domeniul concurentei au demarat o investigatie impotriva celor mai mari producatori mondiali de ciment, Lafarge, Cemex si Holcim, relateaza Reuters.
Oficialii companiilor nu au anuntat care este obiectul investigatiei. Reprezentantii Lafarge au declarat pentru Reuters ca investigatia vizeaza intreaga industrie europeana a cimentului. "Reprezentantii autoritatii UE din domeniul concurentei au perchezitionat sediile Cemex din Germania si Marea Britanie", a anuntat compania intr-un comunicat.
Ultima investigatie majora a avut loc in 1994, cand Comisia Europeana a amendat producatorii de ciment, printre care si Lafarge, pentru formarea unui cartel. Cemex a fost amendata prin intermediul subsidiarei sale din Spania, achizitionata in 1992.
Pentru Cemex, ce detine subsidiare importane in Spania, Marea Britanie, Germani si Europa de Est, actiunea autoritatilor UE este numai una dintre situatiile neplacute prin care companie trece anul acesta.
Aceasta se confrunta cu o scadere a productiei pe piata americana si europeana, are datorii de 16,4 miliarde dolari, iar actiunile sale s-au depreciat cu 60% anul acesta.
Printre companiile investigate se numarara si Holcim, al doilea producator mondial de ciment, prezent si pe piata romaneasca.
"Autoritatile europene din domeniul concurentei au perchezitionat sediile Holcim din Franta, Belgia, Germania si Marea Britanie", a anuntat purtatorul de cuvant al companiei, Peter Gysel.
Holcim (Romania) S.A. detine in prezent 3 fabrici de ciment in Turda (macinare), Campulung si Alesd, 16 statii ecologice de betoane si cinci statii de agregate. Holcim (Romania) S.A. are in prezent aproximativ 1.400 angajati.
De asemenea, Lafarge Ciment (Romania) SA detine trei unitati de productie a cimentului, la Medgidia (judetul Constanta), Hoghiz (judetul Brasov) si Targu Jiu (judetul Gorj).
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani