Ghid anti-phishing pentru registratorii de site-uri internet
Data publicarii: 03-11-2008 | IT&CAnti Phishing Working Group (APWG) a lansat un nou ghid de bune practici pentru registratorii de domenii internet, pentru a face mult mai dificila inregistrarea unor domenii pentru scopuri cum ar fi crearea de site-uri utilizate pentru phishing, potrivit itnews.com.
Ghidul "Anti-Phishing Best Practices Recommendations for Registrars" (Recomandari anti-phishing pentru registratorii de domenii internet, n.r.), a fost realizat in colaborare cu cele mai mari companii registratoare de domenii internet si se concentreaza pe trei segmente : dezactivarea in timp real a site-ului folosit pentru phishing, producerea si salvarea de dovezi incriminatorii si monitorizarea fraudei, precum si monitorizarea activitatii celor care practica phishing-ul.
Tot in acest ghid anti-phishing se recomanda modalitati prin care se pot suspenda domeniile care sunt suspectate de a fi folosite in campaniile de phishing, cum sa se pastreze dovezile pentru organismele abilitate si modalitati de a identifica si urmari in justitie criminalii informatici.
Ghidul a fost lansat ca raspuns la modalitatile phisher-ilor, din ce in ce mai ingenioase, de a abuza de numele de domenii pentru a lansa atacuri. O metoda deosebit de populara este cea de a schimba rapid protocolul internet (IP-ul) sau adresa de gazduire a site-ului de phishing, facand astfel efortul de a urmari si elimina acel site deosebit de complex.
"Bazandu-ne pe experienta celor de la Network Solutions, ghidul recomandarilor anti-phishing pentru registratorii de domenii reprezinta o arma importanta in lupta tuturor impotriva phishing-ului si speram ca din ce in ce mai multi registatori de domenii sa ni se alature in efortul nostru", a declarat vice-presedintele departamentului de politica pentru registratori la Network Solutions, Jon Nevett.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice