Angajatii din farma si IT, in topul asigurarilor de viata
Data publicarii: Astazi, 03-11-2008 | HR/CariereNumarul companiilor care vor acorda asigurari de viata ca beneficiu va creste cu aproximativ 5-10% in 2009. In prezent, peste o treime dintre firmele din Romania includ acest element in pachetele de beneficii, potrivit lui Alin Anastasiu, reprezentant al Generali Employee Benefits in Romania, retea a Generali Group, specializata in oferirea de solutii de employee benefits la nivel global.
"In contextul crizei, nu cred ca pachetele de beneficii oferite angajatilor vor suferi modificari substantiale. Pe de alta parte, nici nu se vor adauga beneficii suplimentare structurii actuale a pachetelor", spune Alin Anastasiu.
La nivelul anului 2009, circa 40% dintre companiile din Romania vor cuprinde asigurari de viata in pachetele de beneficii pentru angajati, comparativ cu circa 80-90%, procentajul companiilor care ofera acest beneficiu in Europa de Vest.
Cele mai multe companii care acorda asigurari de viata angajatilor sunt cele din domeniul farmaceutic, urmate de companii din zona IT, telecom, precum si de cele din domeniul FMCG, retail.
In cadrul companiilor multinationale, valoarea medie a contractelor de asigurari de viata pentru angajati este de 17.000 de euro pentru fiecare organizatie, ceea ce inseamna, in medie, 70 de euro per angajat. In companiile romanesti, aceasta valoare se limiteaza la o mie de euro, in conditiile in care majoritatea firmelor cu capital romanesc ce ofera acest beneficiu sunt IMM-uri. "Pensiile facultative sunt un beneficiu acordat tot mai mult: in 2007, doar 3% dintre companii ofereau acest beneficiu, iar in 2008, 7% dintre companii au recurs la aceasta metoda de retentie, potrivit studiului PwC. Pentru asigurarile de viata, procentajul companiilor care acordau acest beneficiu a stagnat anul acesta fata de 2007", spune Anastasiu.
Suma asigurata este, la nivel de piata, de doua ori salariul anual al angajatului. Diferentierea intre diverse pozitii ierarhice se face prin complexitatea pachetului de asigurare, pentru top management fiind incluse interventii chirurgicale, asigurare pentru boli grave, pentru convalescenta. De asemenea, anumite organizatii solicita, pentru pozitii de genul CEO, CFO care beneficiaza de o parte din profitul companiei sau pentru expati, asigurari pentru sume fixe ce pot ajunge la doua milioane de euro. Companii precum Orange, Vodafone, Zentiva, TNT, Siemens, Metro, Coca-Cola ofera beneficiul asigurarilor de viata pentru angajati.
In portofoliul Generali, 65% dintre companiile care ofera asigurari de viata sunt din Bucuresti, provincia fiind reprezentata, in principal, de zona Transilvaniei, urmata de regiunea Moldovei si de zona de sud.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă