Bogatii nu se mai inghesuie in Pipera
Data publicarii: 31-10-2008 | ImobiliareZona Pipera - Iancu Nicolae, odata un punct de atractie pentru cumparatorii cu potential financiar, si-a pierdut din stralucirea de altadata, in principal din cauza infrastructurii deficitare si a exploziei pe care au cunoscut-o preturile terenurilor si imobilelor din zona, sunt de parere reprezentantii companiei EuroMetropola.
"Daca in urma cu un an si jumatate zona atragea in principal cumparatori din sfera high-class si din clasa peste medie, acum dezvoltatorii si-au indreptat atentia si spre clasa de mijloc, venind cu produse care vizeaza aceasta categorie sociala", afirma consultantii EuroMetropola.
Preturile terenurilor din zona pornesc de la 400 euro si pot atinge si 1.200 euro, diferenta fiind dictata de planul de amplasament. Iar pentru metrul patrat construit preturile pornesc de la 1.000 euro si ating chiar si 2.500 euro, in functie de suprafata, amplasamentul imobilului, calitatea finisajelor. Cu cat suprafata imobilelor este mai mare, cu atat pretul metrului patrat construit scade.
"Preturile de prezentare ale proprietatilor nu sunt realiste in foarte multe dintre situatii, insa se tinde spre o reglare intre pretentiile vanzatorilor si ceea ce poate asimila piata acum. Pretul de prezentare este de obicei brut si reprezinta cea mai optimista asteptare a proprietarului, insa, in urma negocierilor, se ajunge la un pret de vanzare cu pana la 20% mai mic decat cel anuntat in prima faza", explica cei de la EuroMetropola.
Volumul vanzarilor este mai scazut cu 30-40% fata de perioada similara a anului trecut, iar principalele motive sunt "zvonistica", explozia nejustificata a preturilor pe anumite portiuni si infrastructura inca incapabila sa sustina intr-un mod rezonabil proiectele demarate in zona sau alte proiecte noi. Au fost situatii speciale in care locatarii din zona Iancu Nicolae - Pipera au avut neplaceri legate de defulari ale canalizarii, care au fost indelung mediatizate, fapt ce a determinat o scadere considerabila a interesului investitorilor si cumparatorilor pentru aceasta zona.
"Viitoarele preturi vor fi influentate de proiectele de infrastructura care se vor duce pana la capat in zona, este posibil sa mai apara cresteri izolate, insa intre limite aproape insesizabile. In momentul de fata, preturile scad numai in situatiile in care proprietarii sunt cu adevarat presati sa vanda. Pentru investitori au aparut multe zone noi si atractive din punctul de vedere al pretului si care sunt mult mai pregatite din punctul de vedere al infrastructurii sa sustina proiecte de anvergura", au adaugat consultantii EuroMetropola.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii