Romanul combate criza cu whisky
Data publicarii: 31-10-2008 | LifestyleVanzarile acestor bauturi alcoolice au depasit in ultimii doi ani chiar si cele mai optimiste asteptari ale importatorilor, noteaza Adevarul. Potrivit unor cercetatori britanici, vanzarile de whisky sunt un barometru al dezvoltarii economice. In aceste conditii, in Romania se traieste foarte bine.
Pernod Ricard Romania, importatorul whisky-ului Chivas, tocmai a adus in Romania o editie limitata, veche de 25 de ani, a acestei bauturi. Cele 150 de sticle destinate consumatorilor romani se vor vinde la licitatie, saptamana viitoare, la un pret de pornire de 400 de euro. Desi sunt produse scumpe, directorul general al importatorului, Tudor Furir, este convins ca le va da gata in doar cateva ore.
Mai ceva ca-n Vest
"In Romania exista o piata buna pentru lux. Vindem mai mult whisky decat in orice tara din jurul nostru si chiar mai mult decat in Austria si Elvetia. Romanii beau aproape la fel de mult whisky precum nemtii", a explicat Furir.
Tendinta este noua, doar de la inceputul lui 2007 vanzarile importatorilor de whisky au inceput sa creasca accelerat. Motivul? Scaderea preturilor cu pana la 40%, pe fondul eliminarii taxelor vamale. "In plus, whisky-ul este o bautura aspirationala, a omului de succes", mai spune Furir.
Vanzarile de whisky sunt un barometru al dezvoltarii economice, iar recordurile inregistrate in consum in ultimii ani la nivel mondial indica o atitudine optimista a consumatorilor fata de nivelul de trai, se arata intr-un studiu al International Centre for Brewing and Distilling de la Universitatea "Heriot Watt".
Vanzarile de whisky s-au pliat pe tendintele curbei economiei globale de-a lungul timpului, iar in momentul in care vor exista scaderi accentuate ale vanzarilor inseamna ca s-a instalat o criza financiara, sustin autorii studiului.
Pe baza acestui studiu, e incontestabil ca in Romania se traieste foarte bine! Whisky-ul este cea mai bine vanduta categorie de bauturi importate in ultimii doi ani.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice