Pamantul se vede acum foarte clar si din iPhone
Data publicarii: 28-10-2008 | IT&CAplicatia Google Earth a fost lansata ieri si intr-o varianta pentru iPhone. Telefonul Apple devine astfel primul mobil prin care utilizatorii pot vizualiza imagini din lumea intreaga, captate de sateliti.
iPhone Google Earth este distribuit gratuit prin magazinul virtual iTunes App Store - accesibil de orice calculator sau terminal iPhone. Primii utilizatori care au putut descarca aplicatia, inca de duminica, au fost cei din Australia si Japonia, iar cei din Romania vor putea instala Google Earth incepand de maine.
Pachetul de instalare are aproximativ 9MB, iar instalarea dureaza intre 3 si 5 minute. In momentul in care porniti programul prima data dupa instalare este indicat sa asteptati cateva minute pentru ca GE sa se incarce complet. "Utilizatorii nostri ne-au spus ca isi doresc ca GE sa functioneze pe dispozitive mobile", a spus Peter Birch, Product Manager pentru Google Earth.
Calator touchscreen
Daca in cazul versiunii pentru calculator navigarea se face cu ajutorul mouse-ului si a butoanelor pentru zoom si stanga-dreapta, in cazul celei pentru iPhone totul se face manual. GE a fost adaptata pentru tehnologia "multitouch" a telefonului Apple, toate operatiunile putand fi realizate cu degetele. La prima folosire aplicatia va accesa aplicatia Maps (livrata o data cu telefonul) pentru a stabili pozitia actuala a utilizatorului. Cu o simpla trecere peste ecran a degetului de la dreapta la stanga, romanii pot ajunge la Paris.
Un ghid real
Daca se opteaza pentru rularea Google Earth impreuna cu Google Maps, utilizatorii vor vedea pe ecran mai multe puncte de interes - restaurante si baruri, dar si muzee sau cinematografe. Desi in ceea ce priveste Romania aceasta functie lipseste, daca sunteti turisti, ea va poate fi foarte utila. Sunt incluse cele mai importante locuri de vizitat din Roma, Paris, Londra, New York sau chiar din Tokyo sau Sydney.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani