Rusia are propriul plan de reorganizare a finantelor mondiale
Data publicarii: 27-10-2008 | InternationalRusia a elaborat un plan propriu pentru restructurarea sistemului financiar mondial, pe care presedintele rus Dmitri Medvedev il va prezenta in noiembrie in cadrul unei reuniuni mondiale pe tema crizei financiare, a spus duminica un oficial guvernamental, citat de Reuters.
In cadrul summitului, gazduit in 15 noiembrie, la Washington, de presedintele SUA, George W. Bush, se va discuta despre cauzele crizei si despre principiile pe baza carora urmeaza sa fie reformate autoritatile de reglementare a pietelor financiare si institutiile.
Printre invitati se numara membrii G20, din care fac parte cele mai mari economii ale lumii, dar si mari tari emergente precum China, India, Brazilia si Rusia. Sunt invitati la reuniune si sefii Bancii Mondiale, Fondului Monetar International (FMI), ONU si Forumului Financiar pentru Stabilitate.
Prim vicepremierul rus Igor Suvalov a declarat la canalul de televiziune de stat Vesti ca propunerile lui Medvedev cuprind "masuri pentru (a revizui) cadrul financiar international, privind modul cum ar trebui sa functioneze institutiile financiare internationale si privesc, de asemenea, reglementarile nationale".
Suvalov nu a dat detalii, dar a reamintit pozitia generala a Rusiei. "Sistemul financiar mondial care exista in prezent este neadecvat conditiilor in care traim. In Federatia Rusa, conducerea noastra a vorbit in mod constant despre aceste lucruri in ultimii ani", a spus el.
Oficialul rus a mentionat ca Rusia nu si-a propus sa se izoleze de restul lumii in timpul crizei, subliniind ca este parte a economiei mondiale. Daca economia mondiala sufera, cresterea economica a Rusiei va fi afectata, a aratat Suvalov.
"Stiti ca avem planuri ambitioase pentru dezvoltarea tarii pana in 2020 si pentru aceasta trebuie sa mentinem ritmuri inalte de crestere economica", a spus oficialul rus.
"De aceea suntem interesati ca, impreuna cu G20 - si poate ca acest club va fi extins mai tarziu - sa stabilizam sistemul financiar mondial si, in general, sa realizam o crestere economica pozitiva", a adaugat Suvalov.
Unii analisti spun ca actuala criza, impreuna cu ieftinirea materiilor prime si a combustibililor, va pune capat boom-ului economic al Rusiei, care a reanimat ambitiile Moscovei de a deveni una din marile economii ale lumii si un jucator politic de talie mondiala.
Medvedev a sustinut insa, saptamana trecuta, ca turbulentele dau Rusiei sansa sa-si modernizeze economia si sa ajunga la un rol mai important la scara mondiala.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii