Criza financiara ii va lovi pe noii operatori de telecomunicatii
Data publicarii: 27-10-2008 | IT&CComisarul european pentru telecomunicatii, Viviane Reding, a avertizat ca noii operatori de telecomunicatii ar putea fi afectati intr-o masura mai mare de criza financiara mondiala decat companiile deja consolidate si s-a declarat impotriva relaxarii reglementarilor din domeniu, relateaza Reuters.
"Companiile mari au mai multe mijloace de investitie, dar in aceasta perioada este mult mai dificil pentru noii intrati pe piata", a spus Reding, pentru Reuters.
Reding, care a participat la un eveniment organizat la Venetia de Asociatia Operatorilor Retelelor de Telecomunicatii din Europa (ETNO), a incercat sa-i convinga pe membrii asociatiei de nevoia de reglementare a sectorului.
"Criza financiara actuala ne ofera o lectie interesanta in privinta perceptiei reglementarii. Cu siguranta, criza nu a fost provocata de o supra-reglementare", a mentionat comisarul european.
Reding vrea sa deschida si mai mult o piata europeana de telecomunicatii de 300 miliarde euro, pentru a oferi clientilor o gama mai larga de servicii mai eficiente si mai ieftine. Comisarul a propus o serie de masuri in aceasta privinta, asupra carora se va pronunta Parlamentul european.
Operatorii europeni de telecomunicatii se opun insa masurilor propuse de Reding, considerand ca legislatia actuala impiedica sau intarzie investitiile importante necesare pentru noile retele de fibra optica.
"In cazul in care politicile de reglementare se vor concentra in continuare pe reducerea preturilor, tot mai mult capital va fi retras din sector", se arata intr-un comunicat al ETNO, semnat de 15 directori executivi, printre care seful Deutsche Telekom, Rene Obermann, Didier Lombard de la France Telecom si Franco Bernabe, directorul executiv al Telecom Italia.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani