IMM-urile cer subventionarea dobanzilor la creditele pentru investitii
Data publicarii: 22-10-2008 | AfaceriCriza economica mondiala poate duce la diminuarea masiva a investitiilor IMM-urilor din cauza cresterii costurilor creditelor, o solutie in acest sens fiind subventionarea dobanzilor printr-un program special, a declarat presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.
"Criza financiara provoaca in primul rand cresterea costurilor cu creditele, ce are ca urmare diminuarea ritmului investitiilor incepute, precum si blocarea investitiilor viitoare ale intreprinderilor", a precizat presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).
De asemenea, acesta a mentionat ca va avea loc si o reducere a investitiilor straine, care se va reflecta in reducerea comenzilor pentru sectoare precum constructii, transport si industrie.
Potrivit lui Nicolescu, criza mondiala nu ii va ocoli nici pe muncitorii romani din trainatate, care vor trimite mai putini bani in tara, slabind astfel si economia Romanei.
Un alt efect al crizei economice, spune presedintele CNIPMMR, va fi de natura psihologica, firmele romanesti devenind circumspecte in toate actiunile antreprenoriale.
Reprezentantul intreprinderilor mici si mijlocii propune de asemenea si cateva masuri necesare diminuarii efectului crizei financiare. "Ar trebui infiintat un program special in cadrul ajutorului de stat care sa vizeze subventionarea dobanzilor la credite, astfel incat acestea sa ramana la aceleasi costuri", a subliniat Nicolescu.
Acesta a adaugat ca o ala solutie consta in introducerea unor sesiuni de consultanta si training pe baza de voucher, pentru gasirea celor mai bune solutii de marketing pentru IMM in astfel de situatii.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii