Compania Energetica Nationala ar putea fi functionala in martie 2009
Data publicarii: 22-10-2008 | EconomieCompania Energetica Nationala (CEN) ar putea fi functionala in martie 2009, daca in luna noiembrie a acestui an Consiliul Concurentei isi va da avizul, a declarat presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu.
"Daca in cursul lunii noiembrie vom primi acodul Consiliului Concurentei in luna martie anul viitor Compania ar putea fi functionala", a spus Teodor Atanasiu, dupa intalnirea de miercuri pe care a avut-o cu sindicalistii Hidrosind.
Acesta a precizat ca Ordonanta de Guvern cu privire la infiintarea CEN va fi publicata in Monitorul Oficial dupa ce va primi avizul Consiliului Concurentei.
Conducerea AVAS s-a intalnit miercuri cu lideri de sindicatului Hidrosind pentru a discuta anumite aspecte legate de infiintarea Companiei Energetice Nationale.
"Le-am explicat ca modificarea actionariatului nu va schimba climatul in societate. (...) Manie (joi - n.red.) sunt dispus sa dau o declaratie de intentie ca nu vom modifica programul de dezvoltare al Hidroelectrica", a mai spus presedintele AVAS.
Acesta a subliniat faptul ca nu vor fi reduceri de personal ci din potriva numarul final al acestora va fi mai mare.
Joi, sindicalistii Hidrosind se vor intalni cu reprezentantii AVAS pentru noi discutii.
Infiintarea Companiei Energetice (CE) a fost aprobata, prin Ordonanta de Urgenta, in 8 octombrie 2008, la initiativa AVAS. Din Compania Energetica vor face parte Electrica, Hidroelectrica, Complexele Energetice Rovinari si Turceni, regrupand aproape 50% din capacitatile de productie de energie electrica. Electrica va prelua actiunile acestor companii.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii