E corect sa ucizi pentru lux?
Data publicarii: 21-10-2008 | Mediu50 de milioane de animale sunt omorate anual, in toata lumea, pentru haine de blana sau accesorii, noteaza Evenimentul Zilei. Vulpea cu fir lung, marmota, nurca, viezurele, astrahanul, antilopa, capra sau vizonul isi fac loc mai mult in dulapurile unora dintre noi decat in rezervatii naturale. E normal?
Numai in Europa sunt peste 6.000 de ferme de blana in care mai mult de 27 milioane de nurci si 3 milioane de vulpi sunt ucise anual. Pentru o singura haina din blana sunt sacrificate pana la 200 de chinchila, 30 - 40 de iepuri, 24 de vulpi sau 30 de nurci.
In Romania sunt aproape 20 de ferme de blana, cele mai multe crescand chinchila si iepuri, dar exista si o mare ferma de vulpi si nurci: 60 de firme se ocupa cu prelucrarea blanurilor si alte aproximativ 70 au ca obiect de activitatea comercializarea acestora. Cui foloseste?
Crescute in custi inguste si inghesuite din sarma, aceste animale traiesc in conditii de stres permanent, toate fiind, prin natura lor, animale solitare care se misca in spatii mari, in salbaticie. Custile sunt agatate la o jumatate de metru deasupra pamantului, in siruri lungi, pentru ca excrementele si urina sa se scurga din cusca, astfel incat blana sa nu fie murdarita. In aceste conditii nu se afla doar animalele crescute pentru blana, ci si cele crescute pentru carne sau piele. E corect?
Tendintele in moda, cererea existenta pe piata din partea unei anumite categorii de persoane care percep blana ca marca a statutului, afacerea profitabila pentru producatorii, furnizorii si vanzatorii de blanuri, sustin o piata care aduce suferinta milioanelor de animale din toata lumea. Merita?
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani