Silvio Berlusconi, inca o victima a crizei financiare
Data publicarii: 20-10-2008 | InternationalPremierul italian a pierdut deja 2,3 miliarde de dolari din averea sa pe fondul deprecierii actiunilor. Silvio Berlusconi a declarat ca nu va permite "atacuri" speculative asupra bancilor din Italia si ca italienii nu vor pierde "nici macar un euro" in aceasta criza.
Piata de capital din Italia a fost una dintre cele mai afectate din Europa de criza financiara care a determinat bancile sa fie din ce in ce mai precaute cand vine vorba de acordarea de credite si care a lasat companiile fara lichiditati. Indicele S&P/MIB a scazut cu 38%, anul acesta, depasind pana si pierderile indicelui american Dow Jones, relateaza "Bloomberg".
Fondurile suverane pun ochii pe Italia
Nu este de mirare ca averea premierului italian Silvio Berlusconi a scazut si ea in ritmul pietei, mai ales ca doua treimi din avutia lui provine din actiunile pe care le detine in cadrul mai multor companii.
In luna martie, cand a fost lansat cel mai recent clasament al bogatilor lumii realizat de revista "Forbes", averea lui Berlusconi era evaluata la 9,4 miliarde de dolari. Scaderea drastica a cotatiilor actiunilor i-au diminuat agoniseala cu 2,3 miliarde de dolari.
Cu toate acestea, liderul guvernului italian ii indeamna pe investitori sa nu-si vanda actiunile. "Nu vindeti actiunile, colectati dividendele si, in 18-24 de luni, preturile vor fi mult mai aproape de realitate", a declarat el citat de "Bloomberg".
Berlusconi controleaza cea mai mare companie media din Italia, Mediaset, detine holdingul Fininvest, dar si clubul de fotbal AC Milan. Politicianul mai are actiuni la Mediolanum, Mondadori si la cea mai mare banca de investitii italiana, Mediobanca.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii