Guvernul olandez injecteaza 10 miliarde euro in ING
Data publicarii: 20-10-2008 | InternationalING Groep NV, cel mai mare grup financiar olandez, va primi 10 miliarde euro (13,4 miliarde dolari) din partea guvernului olandez, dupa ce compania a anuntat anterior ca va afisa primele pierderi trimestriale de la infiintare, arata Bloomberg.
Grupul financiar va vinde guvernului actiuni preferentiale si va plati o dobanda anuala de 8,5%, conform unui anunt facut in aceasta seara de ministrul olandez al finantelor, Wouter Bos, de catre presedintele bancii centrale a Olandei, Nout Wellink si de catre directorul executiv al ING, Michel Tilmant.
Tot astazi, Sunday Times anunta ca grupul financiar ING negociaza cu guvernul olandez acordarea unui ajutor de stat estimat la circa 9 miliarde euro.
Televiziunea publica olandeza NOS a informat, de asemenea, ca ING lucreaza la un plan de consolidarea a capitalului sau, proiect despre care duminica s-ar putea afla mai multe informatii.
Reprezentantii ING au refuzat sa comenteze stirile publicate duminica, iar un purtator de cuvant al grupului financiar spusese, sambata, ca ING ia in considerare mai multe variante pentru consolidarea capitalului sau, printre care si cea a banilor de la guvern.
Reprezentantii ministerului olandez de finante si cei ai bancii centrale au refuzat sa comenteze.
In contextul in care guvernele lumii au alocat miliarde intregi din fondurile statului, ca sa contribuie la stabilizarea bancilor locale, guvernul olandez a pus deoparte 20 miliarde euro, pe care sa ii acorde institutiilor financiare.
ING anuntase, vineri, ca ar putea afisa pierderi nete de aproape 500 milioane euro (674 milioane dolari) in trimestrul al treilea, comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut. Daca se vor adeveri, acestea vor fi primele pierderi ale grupului, de la infiintarea sa in 1991. Stirea a depreciat actiunile ING pana la un nivel minim al ultimilor 13 ani.
Daca ING va folosi programul guvernamental olandez, atunci va proceda asemanator cu unele banci britanice si suedeze concurente, care au cerut linii de finantare de urgenta de la guvernele lor.
Grupul olandez este prezent si pe piata din Romania, pe segmentele de asigurari, fonduri de pensii si bancar.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii