AVAS relanseaza la privatizare Avioane Craiova
Data publicarii: 20-10-2008 | EconomieAVAS relanseaza, luni, la privatizare Avioane Craiova, oferind spre vanzare un pachet de actiuni reprezentand 80,9778% din capitalul social al companiei, se arata intr-un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
Potrivit acesteia, vanzarea celor 741.339 de actiuni cu valoare nominala de 2,5 lei se va realiza prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile.
Garantia de participare este de 370.670 lei (inclusiv TVA), iar taxa de acces direct la date si informatii are valoarea de 1.570 lei (inclusiv TVA). Iar Dosarul de Prezentare in valoare de 3.150 lei poate fi procurat, incepand cu data de 22 octombrie.
Data limita pana la care se pot depune Documentele de participare si Ofertele finale este 24 noiembrie 2008.
In procesul de privatizare anterior, AVAS a luat decizia de a nu semna un contract de vanzare - cumparare de actiuni ca urmare a expirarii termenului de valabilitate a ofertei pentru Avioane Craiova fara ca Aero Vodochody, compania interesata de privatizare, sa fii acceptat clauzele contractuale propuse de Autoritate.
Societatea Avioane Craiova a fost infiintata in anul 1972, avand ca principal domeniu de activitate constructia si reparatia de aeronave si nave. Avioane Craiova este unicul producator de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice romanesti si al avionului de scoala si antrenament IAR 99 SOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Fortelor Armate Romane.
Societatea poate desfasura activitati de intretinere si reparare autovehicule, constructii metalice si parti componente, lucrari de instalatii electrice, izolatii si protectie anticoroziva, activitati de proiectare, urbanizare si alte servicii tehnice, cercetare, dezvoltare si alte activitati. Avioane Craiova dispune de personal de conceptie si de executie cu un inalt grad de specializare si competenta in domeniul aeronautic.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii