De ce nu suntem atenti cand ar trebui
Data publicarii: 17-10-2008 | LifestylePrea putine ore de somn, e-mailurile, dar si telefonul care suna fara oprire ori televizorul mereu aprins pot afecta puterea de concentrare, noteaza Evenimentul Zilei. Unul dintre motivele pentru care oamenilor le este greu sa ramana concentrati mai mult timp asupra unui singur lucru este ca sunt inclinati nativ spre a se lasa intrerupti, afirma Maggie Jackson, autoarea volumului "Distracted: The Erosion of Attention and Coming Dark Age". In afara de factorul genetic, de vina sunt si tehnologia moderna, dar si tulburarile de comportament care afecteaza in jur de 5% dintre copii, sustin specialistii citati de publicatia americana "Forbes".
Eliminati tentatiile tehnologice
Televizorul le distrage atentia copiilor mai mici de 3 ani in timp ce se joaca, ceea ce le poate afecta dezvoltarea ulterioara, este de parere Daniel Anderson, profesor de psihologie la University of Massachusetts. Un studiu publicat anul acesta in "Child Development" a aratat ca un episod dintr-o emisiune TV scadea atentia copiilor care se jucau cu 25%. Un alt studiu realizat de acelasi specialist demonstreaza ca incapacitatea de concentrare poate fi cauzata si de parintii care isi intrerup copiii atunci cand se joaca, in loc sa le permita sa se implice profund in activitatea lor. Acest obicei al parintilor poate afecta si performantele copiilor la testele cognitive.
"Telefoanele mobile, e-mailurile si mesajele instant sunt in competitie cu atentia voastra", sustine Maggie Jackson. In medie, o persoana care lucreaza face altceva la fiecare trei minute si, odata intrerupta activitatea, are nevoie de inca o jumatate de ora pentru a reveni la cea initiala. Solutia ar fi sa aveti cat mai putine tentatii tehnologice atunci cand lucrati.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani