Angajatorii: universitatile nu ii invata pe studenti sa devina buni profesionisti
Data publicarii: 17-10-2008 | HR/CariereAngajatorii considera ca absolventii ies "defecti" din universitatile romanesti, pentru ca nu au abilitatile care i-ar face buni profesionisti si nu au fost invatati sa aplice cunostintele dobandite, a fost una dintre concluziile dezbaterii Guvernul Privat de vineri, organizata de Business Standard.
"Mai mult decat o masa de cunostinte teoretice, angajatorii au nevoie, de la absolventii de facultate, de calitati care sa-i faca buni profesionisti - seriozitate, caracter si o strategie de a invata. Iar asta pentru ca abilitatile tehnice le vor fi date oricum de compania in care vor lucra. Diferenta intre un absolvent de Harvard si unul de la Ohio este cum a invatat, nu ce a invatat", a precizat Adrian Stanciu, managing partner la Human Sinergystics.
In opinia antreprenorului George Butunoiu, motivul pentru care studentii nu invata in facultate este ca profesorii nu sunt bine pregatiti, iar sistemul educativ romanesc functioneaza din inertie. "Romanii habar nu au care este avantajul lor competitiv. Fac de toate si nimic intr-o inertie totala", a spus Butunoiu.
Angajatorii au identificat printre problemele educatiei romanesti lipsa structurii si a obiectivelor, folosirea neglijenta a fondurilor si lipsa coordonarii cu piata muncii.
Solutiile gasite de angajatori la problemele invatamantului au fost interventia reprezentantilor mediului privat in programa universitatilor, stimularea programelor de intenship si a voluntariatului, traininguri pentru profesori si finantarea diferentiata, in functie de performante.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des