Angajatii nu vor postul sefului lor
Data publicarii: 17-10-2008 | HR/CarierePeste 75% dintre angajati declara ca nu invidiaza activitatea sefului lor si nu isi dorec postul acestuia, chiar daca aproape jumatate dintre acestia au declarat ca pot face o treaba mai buna decat managerul lor, potrivit unui studiu realizat printre angajatii companiilor din SUA de catre firma de cercetare Office Team.
Angajatii de sex masculin sunt mai atenti la activitatea sefului lor si mai dornici de a prelua functia acestuia decat femeile. Conform cercetarii, dintre cei care au declarat acest lucru, 32% sunt barbati si doar 10% femei. De asemenea, dintre cei care au declarat ca pot face o treaba mai buna decat managerul lor, 38% sunt barbati si doar 5% femei.
"Angajatii care urmaresc activitatea managerului nu il invidiaza pe acesta, pentru ca trebuie sa ia decizii si sa administreze bugete in conditiile unei economii care se confrunta cu probleme, si concluzioneaza ca jobul nu este pentru ei", afirma Dave Willmer, directorul executiv al companiei Office Team.
Acesta avertizeaza ca managerii pot fi sprijiniti in evolutia profesionala, daca o parte dintre subalternii lor sunt interesati sa avanseze catre functii de conducere.
"Daca nimeni din stafful lui nu este interesat sa-si asume responsabilitatile, va fi greu pentru manager sa avanseze. Sefii ar trebui sa aiba un plan de succesiune, sa identifice top performerii si sa-i creasca, pentru a-i promova atunci cand se iveste ocazia", adauga Dave Willmer.
Studiul Office Team s-a bazat pe interviuri si convorbiri telefonice cu peste 2.500 de angajati, din cadrul mai multor companii, care activeaza in diverse domenii de activitate.
Opiniile angajatilor
- 75% dintre angajati au declarat ca nu invidiaza activitatea sefului lor
- 43% cred ca pot face o treaba mai buna decat managerul lor
- Angajatii barbati sunt mai dornici de a prelua functia sefului
- 38% dintre angajatii barbati considera ca ar face o treaba mai buna decat managerul lor
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii