Casele nationalizate nu vor mai fi retrocedate proprietarilor
Data publicarii: 09-10-2008 | ImobiliareCasele nationalizate nu vor mai fi retrocedate proprietarilor, ci acestia vor fi despagubiti. De asemenea, actualii chiriasi vor putea ramane in case. Actul normativ va fi trimis spre promulgare presedintelui Traian Basescu.
Legea caselor nationalizate a fost adoptata miercuri de Parlament cu 117 voturi "pentru", 79 "impotriva" si 28 de abtineri.
Conservatorii, principalii sustinatori ai legii, au mobilizat in sedinta de plen cateva zeci de chiriasi ai caselor nationalizate ce sunt pe punctul de a fi evacuati din locuinte.
Democrat-liberalii au votat impotriva Legii caselor nationalizate, explicand ca actul normativ nu satisface cererile presedintelui Traian Basescu. Seful statului a intors la Parlament aceasta lege si a precizat ca produce o a doua nationalizare, dupa cea facuta de comunisti. Basescu va primi spre promulgare legea, cu unele modificari tehnice, dar nu de esenta, fara ca seful statului sa o mai poata intoarce spre Legislativ.
Pe ordinea de zi a parlamentarilor se afla si alte legi controversate. Deputatii isi vor exprima astazi votul asupra legii prin care ar trebui sa fie acordata o locuinta in Bucuresti unei femei al carei sot s-a sinucis in urma unei evacuari dintr-o casa nationalizata. Proiectul, promovat tot de PC, nu este sustinut de Guvern care considera ca legea nu este constitutionala.
Legea privind marirea alocatiilor speciale pentru familiile cu un venit mai mic decat salariul minim net pe economie va primi de asemenea votul parlamentarilor, alaturi de alte circa 200 de legi aflate pe ordinea de zi.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii