Guvernul a majorat la 400 euro deductibilitatea pe pilonul III
Data publicarii: 09-10-2008 | Finante-BanciExecutivul a aprobat, miercuri, majorarea pragului de deductibilitate la pensiile private facultative (pilonul III) pana la 400 de euro/angajat din 2009, de la 200 euro in prezent, iar nivelul pentru asigurarile voluntare de sanatate a fost stabilit la 250 euro/angajator.
Pragul de deductibilitate pentru pensiile private facultative propus initial de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) era de 250 de euro/angajat.
In prezent, nivelul de deductibilitate pentru pensiile facultative are un plafon fix, anual, de 200 de euro in fiecare caz - atat pentru angajat, cat si pentru angajator.
Pentru asigurarile voluntare de sanatate, acest plafon este in limita a 200 de euro pentru angajatorii care ofera aceste beneficii salariatilor.
"Acest lucru va permite o crestere a volumului asigurarilor", a declarat miercuri premierul Calin Popescu Tariceanu, adaugand ca, astfel, banii vor fi plasati in economie.
In iunie, arbitrul pensiilor private (CSSPP) inaintase Ministerului Economiei si Finantelor o adresa prin care solicita majorarea deductibilitatii fiscale la pensiile private facultative (pilonul III) atat pentru angajat, cat si pentru angajator, pana la cel mult 3.500 lei pe an pentru fiecare dintre acestia.
La sfarsitul lui iulie, Ministrul Economiei si Finantelor (MEF), Varujan Vosganian declarase ca nivelul de deductibilitate pentru contributiile la pensii facultative ar putea urca la cel putin 400 de euro de la inceputul anului viitor.
Marirea deductibilitatii pentru asigurarile de sanatate incurajeaza angajatorii sa ofere beneficii medicale
"Avantajele fiscale oferite pentru asigurarile de sanatate suplimentare au ca obiectiv extinderea pietei in acest domeniu si incurajarea angajatorilor de a oferi in pachetul salarial aceste beneficii", a declarat miercuri directorul directiei de asigurari de viata Astra Asigurari, Cornelia Scarlatescu.
"Asiguratorii au pledat activ pentru marirea plafonului de deductibilitate oferit in prezent pentru asigurarile de sanatate si considera ca este o idee salutara noua propunere de majorare a facilitatilor fiscale pentru aceste produse", a adaugat Scarlatescu.
Potrivit legii, asigurarile de sanatate voluntare suplimentare sunt singurele beneficii acordate de angajator cu deductibilitate totala de 200 euro pe an atat pentru angajat, cat si pentru angajator (din punct de vedere al impozitului pe profit cat si al contributiilor sociale).
Asigurarile tip suplimentar suporta total sau partial, plata pentru orice servicii de sanatate privind furnizarea unui grad ridicat de confort, accesul rapid la servicii medicale, conditii hoteliere superioare, alte servicii, care nu sunt cuprinse in pachetul de baza al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice