Bursa de la Bucuresti a fost inchisa
Data publicarii: 08-10-2008 | BursaSedinta de tranzactionare de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost oprita miercuri de la ora 11:08, conform Codului BVB Titlul III, art. 6(1) lit c si art. 7(1), care tine cont de conservarea integritatii pietei.
"Nu mai e ratiune. Toata lumea incerca sa vanda pentru ca nimeni nu mai stie daca ce ai azi mai valoreaza maine ceva", a explicat un broker bursier.
Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, scadea cu 9,25%, in timp ce indicele compozit, BET-C, cobora cu 10,68%. Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), pierdea 14,64%, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, cobora cu 10,60%. Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, pierdea 11,05%, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, cobora cu 10,26%.
Potrivit lui Dorin Ghidiu, acest eveniment se incadreaza in tendinta ultimelor zile. "Daca ne uitam pe piata rusa, vedem zile in sir in care tranzactiile au fost suspendate, iar la reluarea tranzactionarii pietele s-au prabusit din nou, pana la limita de suspenadre. (...) Este o situatie difcila. Faptul ca nu exista lichiditate, ca nu exista investitori straini, faptul ca ne-am rupt de realitatile fundamentale, toate acestea palesc in fata argumentului suprem care domina pietele internationale: nevoia de lichiditate", a spus Dorin Ghidiu, senior broker Vanguard, citat de The Money Channel.
Chiar in aceasta dimineata cele doua burse de la Moscova au fost inchise dupa ce au atins pragul minim al deprecierii. Aceasta evolutie negative vine in contextul in care bursele asiatice au inchis sedinta de miercuri cu scaderi istorice, sub presiunea efectelor crizei financiare internationale.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani