Actiunile Royal Bank of Scotland au pierdut 39% la bursa londoneza
Data publicarii: 08-10-2008 | BursaTitlurile Royal Bank of Scotland (RBS), a doua banca din Marea Britanie, s-au ieftinit marti cu 39,2% la bursa din Londra, ca urmare a temerilor pentru capitalizarea bancilor britanice, iar un purtator de cuvant a evocat si o "reactie tehnica" la o suspendare, relateaza AFP.
Purtatorul de cuvant a dat asiguari, de asemenea, ca banca nu are probleme de lichiditate sau de capitalizare.
Actiunile RBS, Barclays si Lloyds TSB s-au depreciat masiv marti, dupa ce BBC anuntase luni seara ca sefii bancilor solicitasera, la o reuniune cu ministrul de finante Alistair Darling, o recapitalizare rapida de catre guvern, pentru restabilirea increderii.
Purtatorii de cuvant ai celor trei banci au refuzat sa comenteze despre reuniune, la care a participat, potrivit BBC, si guvernatorul bancii centrale a Marii Britanii, Mervyn King, si seful Autoritatii Serviciilor Financiare (FSA), Adair Turner.
RBS a confirmat, totusi, ca la reuniune a fost prezent directorul sau general, Fred Goodwin.
Purtatorul de cuvant al Royal Bank of Scotland a declarat, de asemenea, ca scaderea cotatiei actiunilor bancii este mai ales rezultatul unei suspendari tehnice, dupa efectuarea unor tranzactii foarte mari pe aceste actiuni.
Purtatoarea de cuvant a RBS a mai spus ca banca este "foarte solid capitalizata, cu un nivel bun de lichiditate si o baza buna de depozite ale clientilor".
In 2007, Royal Bank of Scotland preluase, in consortiu cu Fortis si cu banca spaniola Santander, grupul olandez ABN Amro, intr-una dintre cele mai importante tranzactii efectuate vreodata in sectorul bancar. RBS a preluat, printre alte divizii,si afacerile din Romania ale ABN Amro.
"Am platit un pret foarte ridicat pentru ABN Amro", au afirmat reprezentantii RBS. "Ne-am extins, concomitent, expunerea la piete intr-un moment care se dovedeste foarte nefericit", au adaugat reprezentantii Royal Bank of Scotland.
In primavara, RBS a recurs la o majorare de capital cu 12 miliarde lire sterline (15,5 miliarde euro), in contextul crizei financiare.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des