ACPR, UGIR-1903 si CNIPMMR au infiintat organismul patronal Business Romania
Data publicarii: 07-10-2008 | AfaceriAlianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), impreuna cu Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR-1903) si Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) au semnat acordul privind infiintarea orgnismului patronal "Business Romania".
Noul organism patronal, "Alianta patronatelor cu reprezentativitate europeana din Romania - Business Romania", ca organism unic de reprezentare patronala pe plan intern si european, are ca scop reprezentarea unitara la nivel national si international a industriasilor, prestatorilor de servicii si intreprinzatorilor din Romania, in raport cu ceilalti actori participanti la dialogul economic si social la nivel national si la nivel european, au anuntat luni reprezentantii celor trei confederatii patronale.
"De 11-12 ani incercam sa coagulam organizatiile patronale din Romania. Business Romania trebuie sa devina purtatorul de cuvant cu punct de vedere unic al organizatiilor intreprinzatorilor si industriasilor din Romania. Isi propune sa asigure o prezenta corespunzatoare a organizatiilor din Romania in Uniunea Europeana, dar si in dialogul tripartit patronate - sindicat - Guvern. Primul obiectiv al noului organism este coagularea fizica a tuturor organizatiilor intreprinzatorilor si industriasilor", a declarat presedintele ACPR, George Paunescu.
In ceea ce priveste obligatiile si drepturile semnatarilor acordului, "partile semnatare isi mentin deplina independenta juridica, manageriala si financiara, in conformitate cu propriile lor statute si programe de actiune, avand insa obligatia de a colabora in vederea realizarii scopurilor comune convenite. La nivelul noului organism constituit - Business Romania- toate deciziile vor fi adoptate prin consens, astfel incat hotararile luate sa beneficieze de aprobarea si sustinerea tuturor Partilor", potrivit Acordului privind infiintarea Business Romania.
Business Romania va avea sediul in Palatul UGIR-1903, iar administrarea si evidenta financiar-contabila a noului organism patronal va fi asigurata de ACPR, se mai mentioneaza in Acord.
Acordul de infiintare a Aliantei Confederatiilor Industiasilor, Intreprinzatorilor si Angajatorilor din Servicii de Interes Public - Business Romania a fost semnat de catre reprezentantii singurelor patronate care sunt reprezentate in organismele patronale recunoscute pe plan european: ACPR, UGIR-1903 si CNIPMMR.
ACPR este persoana juridica romana de drept privat, autonoma, fara caracter politic, fara scop patrimonial si neguvernamentala, constituita prin libera asociere a membrilor sai. Presedintele executiv al ACPR este George Paunescu.
UGIR-1903 este una dintre cele mai mari confederati patronale din Romania, avand ca membrii firme din toate domeniile de activitate, din toate judetele si insumeaza peste 16% din salariatii Romaniei. UGIR-1903 reprezinta mai ales domeniile: chimie si petrochimie, textile, servicii publice, agroalimentara, constructii de masini, electronica, edituri poligrafie si sanatate. Presedintele sau este Ioan Cezar Coraci.
CNIPMMR este o confederatie patronala la nivel national ce are in componenta 98 de structuri teritoriale pe intreg cuprinsul Romaniei si are ca membrii intreprinderi micro, mici, mijlocii si mari. Presedintele acesteia este Ovidiu Nicolescu.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani