S-a inventat ecranul TV flexibil, ce va duce la computere pliabile
Data publicarii: 06-10-2008 | IT&CEcranele TV plate, de tipul LCD sau celor cu plasma, au devenit deja modele "traditionale", intrucat oamenii de stiinta au dezvaluit un ecran ultra-subtire, flexibil, care se poate plia si baga in buzunar.
Ecranele flexibile, de doar un milimetru grosime, pot fi folosite pentru televizoare, computere si telefoane sau chiar pentru realizarea unor ziare electronice, ce le vor permite cititorilor sa primeasca zilnic pe acest dispozitiv noi informatii, informeaza Daily Mail.
Conceptul apartine celor de la Sony impreuna cu institutul german Max Planck, care au declarat ca "ecranele tv rigide sau afisele cu ale lor imagini statice vor deveni de domeniul trecutului".
Ecranul este realizat din molecule organice care emit lumina in toate directiile pentru a produce imagine, este flexibil si transparent, foloseste foarte putina energie si are un unghi de vizualizare aproape nelimitat. Nu are nevoie de luminarea din spate iar timpul de raspuns este de zece ori mai rapid decat la LCD, ceea ce duce la miscari ultra-fine fara incetosarea imaginii. Prin folosirea mai multor straturi, se vor putea realiza si efecte 3D.
Vor putea fi create postere cu imagini in miscare sau chiar cutii de cereale pe care vor fi personaje ce vorbesc, precum in filmele SF.
"Ecranele sunt practice, nu au o anumita marime si vor putea fi produse relativ usor si ieftin, in comparatie cu ecranele actuale", au declarat cercetatorii.

Sony a mai prezentat un astfel de model in 2006, dar problemele tehnice, mecanice si de design i-au impiedicat sa il dezvolte la nivel comercial.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii