Paris 2008: Alfa Romeo Mi.To - informatii complete
Data publicarii: 04-10-2008 | AutoPrezentat in premiera mondiala in cadrul salonului de la Londra din luna iulie, cel mai nou produs purtand marca Alfa Romeo, modelul Mi.To, a fost una dintre vedetele standului italienilor de la Paris.
Numele noii subcompacte Alfa a avut darul sa surprinda intreaga industrie auto, insa, daca este sa ne luam dupa oficialii italieni, era cel mai potrivit pentru aceasta masina. Poate va intrebati ce inseamna si de unde vine denumirea de Mi.To.
Ei bine, in limba italiana, "mito" inseamna "mit", iar numele de Mi.To s-a nascut din dorinta celor de la Alfa de a evoca legatura dintre orasul Milano, unde au luat nastere primele linii ale modelelor Alfa, si Torino, unde va fi produs noul model compact. Mai precis, italienii au facut un joc de cuvinte alaturand primele doua litere de la numele oraselor mentionate.
Masurand 4,06 metri in lungime, 1,44 metri in inaltime si 1,72 metri in latime, Alfa Mi.To este construit pe aceeasi platforma a Fiat Grande Punto, scopul sau fiind detronarea lui MINI Cooper in segmentul subcompactelor premium.
Noul hatchback sport in trei usi, opera designerului american Frank Stephenson (care intre timp a parasit Alfa Romeo), este primul model pe care Alfa l-a construit dupa supersportiva 8C Competizione, de la care a si preluat majoritatea liniilor de design agresiv, atat la exterior, cat si la interior.
Astfel, geamurile laterale fara rama, partea frontala cu grila si spoilerul ce inglobeaza doua prize de aer de mari dimensiuni sau blocurile optice fata si spate amintesc de 8C Competizione. In habitaclu, Mi.To a primit o plansa de bord mult mai personalizata de la "varul" sau Grande Punto, in timp ce materialele si finisajele sunt superioare modelului de la FIAT.
-
Alfa Romeo MiTo front
-
Alfa Romeo MiTo back
-
Alfa Romeo MiTo side
Gama de motorizari a Alfei Mi.To cuprinde doua benzinare, o versiune entry-level de 1,4 litri/78 CP si una turbo de 1,4 litri/155 CP, si un diesel, 1.6 JTDM, care dezvolta 120 CP. Toate propulsoarele sunt legate la o cutie de viteza manuala cu 6 trepte. Motorul de 78 CP atinge "suta" in 12,3 secunde si o viteza de varf de 165 km/h, fiind creditat cu un consum mediu de 5,9 l/100 km. Propulsorul turbo demareaza de la 0 la 100 km/h in 8 secunde, atinge o viteza maxima de 215 km/h si consuma 6,5 l/100 km. In sfarsit, motorul 1.6 JTDM sprinteaza de la 0-100 km/h in 9,9 secunde si atinge o viteza de top de 198 km/h, in timp ce consumul mediu este de 4,8 l/100 km.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice