Paris 2008: Alfa Romeo Mi.To - informatii complete
Data publicarii: 04-10-2008 | AutoPrezentat in premiera mondiala in cadrul salonului de la Londra din luna iulie, cel mai nou produs purtand marca Alfa Romeo, modelul Mi.To, a fost una dintre vedetele standului italienilor de la Paris.
Numele noii subcompacte Alfa a avut darul sa surprinda intreaga industrie auto, insa, daca este sa ne luam dupa oficialii italieni, era cel mai potrivit pentru aceasta masina. Poate va intrebati ce inseamna si de unde vine denumirea de Mi.To.
Ei bine, in limba italiana, "mito" inseamna "mit", iar numele de Mi.To s-a nascut din dorinta celor de la Alfa de a evoca legatura dintre orasul Milano, unde au luat nastere primele linii ale modelelor Alfa, si Torino, unde va fi produs noul model compact. Mai precis, italienii au facut un joc de cuvinte alaturand primele doua litere de la numele oraselor mentionate.
Masurand 4,06 metri in lungime, 1,44 metri in inaltime si 1,72 metri in latime, Alfa Mi.To este construit pe aceeasi platforma a Fiat Grande Punto, scopul sau fiind detronarea lui MINI Cooper in segmentul subcompactelor premium.
Noul hatchback sport in trei usi, opera designerului american Frank Stephenson (care intre timp a parasit Alfa Romeo), este primul model pe care Alfa l-a construit dupa supersportiva 8C Competizione, de la care a si preluat majoritatea liniilor de design agresiv, atat la exterior, cat si la interior.
Astfel, geamurile laterale fara rama, partea frontala cu grila si spoilerul ce inglobeaza doua prize de aer de mari dimensiuni sau blocurile optice fata si spate amintesc de 8C Competizione. In habitaclu, Mi.To a primit o plansa de bord mult mai personalizata de la "varul" sau Grande Punto, in timp ce materialele si finisajele sunt superioare modelului de la FIAT.
Alfa Romeo MiTo front
Alfa Romeo MiTo back
Alfa Romeo MiTo side
Gama de motorizari a Alfei Mi.To cuprinde doua benzinare, o versiune entry-level de 1,4 litri/78 CP si una turbo de 1,4 litri/155 CP, si un diesel, 1.6 JTDM, care dezvolta 120 CP. Toate propulsoarele sunt legate la o cutie de viteza manuala cu 6 trepte. Motorul de 78 CP atinge "suta" in 12,3 secunde si o viteza de varf de 165 km/h, fiind creditat cu un consum mediu de 5,9 l/100 km. Propulsorul turbo demareaza de la 0 la 100 km/h in 8 secunde, atinge o viteza maxima de 215 km/h si consuma 6,5 l/100 km. In sfarsit, motorul 1.6 JTDM sprinteaza de la 0-100 km/h in 9,9 secunde si atinge o viteza de top de 198 km/h, in timp ce consumul mediu este de 4,8 l/100 km.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii