Dual SIM-urile au succes
Data publicarii: 04-10-2008 | IT&CTelefoanele dual sim, capabile sa utilizeze doua cartele SIM simultan, incep sa devina tot mai interesante pentru utilizatorii serviciilor de telefonie mobila din Romania, o data ce chiar si un operator - Cosmote - a introdus un astfel de model in oferta sa.
26% din oraseni au 2 SIM-uri
Este un lucru normal, o data ce un studiu realizat de compania Germanos a relevat faptul ca 26% din populatia din mediul urban are deja cate doua telefoane mobile, 9% folosind chiar trei aparate.
"Numarul utilizatorilor de telefoane dual SIM este in crestere, fiind vorba, pe de o parte, despre cei care au un numar personal si unul de serviciu, iar pe de alta parte, sunt cei care au doua cartele de la doi operatori diferiti", a aratat si Viorel Balanoiu, de la OneShop.ro. "Cererea este in crestere, iar nisa de telefoane dual-sim a luat un mare avant o data cu aparitia modelelor care poarta marca marilor producatori."
Avantaj operatori
Samsung este primul producator de renume care a sesizat aceasta mare oportunitate si a conceput si realizat propriile variante care sa concureze cu cele ale chinezilor. Nu a durat mult si, iata, surpriza, a obtinut si suportul unui operator de telefonie mobila, inclusiv aici, la noi, in Romania. Este vorba despre Cosmote, care nu numai ca l-a inclus in oferta, dar il si subventioneaza drastic - ajungand sa-l vanda cu 1 leu, pentru un abonament pe doi ani. Grecii au inteles imediat avantajul competitiv pe care li-l poate oferi acest dispozitiv care aparent ar putea dezavantaja un operator: acela de a atrage in mod simplu si alti abonati care trag cu ochiul la ofertele atractive ale companiei, dar care nu ar vrea sau n-ar putea (din cauza contractelor pe care le-au semnat) nici sa renunte la celelalte retele de telefonie mobila.
Primul brand romanesc
In acelasi timp, magazinele romanesti, in special cele virtuale, sunt pline de variantele dual-sim ale constructorilor chinezi, al caror nume nu prea spunea nimanui nimic, dar care au reusit sa convinga un numar mare de utilizatori prin multitudinea de functii si tehnologii nou-inglobate in aparatele lor, cat si prin preturile mai mult decat rezonabile pe care le-au propus, de 450-700 lei. Samsung este prezent cu doua modele, D880 DuoS (slider) si D780 DuoS, cu un pret in jur de 800 lei. si mai exista pe piata un brand romanesc, Allview, care nu beneficiaza de aceeasi faima ca telefoanele Samsung, dar care ofera un produs accesibil ca pret, fiabil si care este, evident, dual-sim. Este vorba de telefonul Allview S1 Tytan, care are un pret in jur de 500 lei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani