Vacanta in rate?
Data publicarii: 04-10-2008 | TurismConcediul, vacanta - sunt momente asteptate cu nerabdare de toata lumea, de la mic la mare. Insa nu oricine isi permite o saptamana in Cancun, Caraibe sau chiar Grecia. Agentiile de turism s-au gandit la acest aspect si au inventat un nou serviciu: vacanta in rate. Daca cineva cu posibilitati materiale reduse isi doreste, cu orice chip, un sfarsit de saptamana la Paris are toate sansele sa il obtina.
Vacanta in rate sau pe credit reprezinta optiunea pentru cei care nu isi permit sa-si achite concediul cu baniii jos. In timp ce agentiile de turism ofera posibilitatea platii in rate, dar in avans, bancile acorda credite pentru distractii in concediu pe perioade de maxim un an. Astfel, gama de plata a vacantei devine din ce in ce mai diversificata, sustine consultantul in turism al agentiei "Butterfly", Ioana Petrea.
"Avem si un numar de clienti, destul de mic la numar, care solicita atat vacanta in rate, cat si persoane care solicita vacanta pe baza unor credite acordate de banci," a precizat Ioana Petrea.
Daca vorbim de un credit oferit de banca pentru petrecerea vacantie, acesta se contracteaza pentru o perioada de la 6 luni la un an. In cazul unei vacante in rate oferita de agentia de turism, plata se realizeaza, esalonat, la sediul agentiei, pana la plecarea in vacanta, a declarat Ioana Petrea.
Destinatiile sunt din ce in ce mai variate.
Tinerii pleaca in Turcia, iar persoanele ceva mai in varsta si mai credincioase, in Israel, sustine consultantul in turism.
"In general sunt persoane care nu au un buget foarte mare, sunt in general tineri sau persoane mai in varsta," a adaugat Ioana Petrea.
Ponderea clientilor agentiei care opteaza pentru o vacanta pe credit este destul de redusa, mai spune Ioana Petrea. Cauza este simpla: numarul destul de mare de acte necesare contractarii unui credit, precum si existenta unor conditii eliminatorii.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice