Vacanta in rate?
Data publicarii: 04-10-2008 | TurismConcediul, vacanta - sunt momente asteptate cu nerabdare de toata lumea, de la mic la mare. Insa nu oricine isi permite o saptamana in Cancun, Caraibe sau chiar Grecia. Agentiile de turism s-au gandit la acest aspect si au inventat un nou serviciu: vacanta in rate. Daca cineva cu posibilitati materiale reduse isi doreste, cu orice chip, un sfarsit de saptamana la Paris are toate sansele sa il obtina.
Vacanta in rate sau pe credit reprezinta optiunea pentru cei care nu isi permit sa-si achite concediul cu baniii jos. In timp ce agentiile de turism ofera posibilitatea platii in rate, dar in avans, bancile acorda credite pentru distractii in concediu pe perioade de maxim un an. Astfel, gama de plata a vacantei devine din ce in ce mai diversificata, sustine consultantul in turism al agentiei "Butterfly", Ioana Petrea.
"Avem si un numar de clienti, destul de mic la numar, care solicita atat vacanta in rate, cat si persoane care solicita vacanta pe baza unor credite acordate de banci," a precizat Ioana Petrea.
Daca vorbim de un credit oferit de banca pentru petrecerea vacantie, acesta se contracteaza pentru o perioada de la 6 luni la un an. In cazul unei vacante in rate oferita de agentia de turism, plata se realizeaza, esalonat, la sediul agentiei, pana la plecarea in vacanta, a declarat Ioana Petrea.
Destinatiile sunt din ce in ce mai variate.
Tinerii pleaca in Turcia, iar persoanele ceva mai in varsta si mai credincioase, in Israel, sustine consultantul in turism.
"In general sunt persoane care nu au un buget foarte mare, sunt in general tineri sau persoane mai in varsta," a adaugat Ioana Petrea.
Ponderea clientilor agentiei care opteaza pentru o vacanta pe credit este destul de redusa, mai spune Ioana Petrea. Cauza este simpla: numarul destul de mare de acte necesare contractarii unui credit, precum si existenta unor conditii eliminatorii.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii