Peste 45% dintre angajatii romani vor sa-si schimbe jobul
Data publicarii: 02-10-2008 | HR/CarierePeste 45% dintre angajatii romani se gandesc sa-si schimbe jobul, pe fondul nemultumirilor cu privire la salariu si al conditilor de munca, in timp ce 30% dintre angajati solicita asistenta psihologica la locul de munca. Acestea sunt doua dintre concluziile studiului despre motivatia si asteptarile salariatilor la locul de munca realizat de Accor Services, unul dintre principalii jucatori pe piata tichetelor de beneficii extrasalariale, impreuna cu institutul de cercetare Ipsos Research.
Dintre romanii care declara ca au in vedere si alte oportunitati de angajare, doar 7% si-au planificat deja plecarea sau isi cauta activ un alt job. In acelasi timp, 58% angajatii romani sunt multumiti de conditiile de munca, scor care situeaza Romania pe penultimul loc in ierarhia tarilor europene.
In ceea ce priveste nivelul de multumire asupra salariului, doar 2% dintre angajatii romani s-au declarat multumiti de salariul pe care il primesc si 24% destul de multumiti, datele mai arata ca 50% nu sunt prea multumiti, in timp ce 23% se declara total nemultumiti.
De asemenea, 43% dintre romani considera ca dedica prea mult timp muncii lor, scorul la acest capitol fiind cel mai ridicat in randul tarilor care au participat la ancheta.
Desi doar un angajat roman din doi este multumit cu privire la recunoasterea implicarii sale in munca, acest scor este superior majoritatii tarilor europene, ale caror scoruri se situeaza intre 38% (Franta) si 50% (Germania).
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des