Cele mai proaste investitii imobiliare
Data publicarii: Astazi, 02-10-2008 | Imobiliare"Hotelul Damnat" din Coreea de Nord este plasat de analisti pe primul loc in clasamentul afacerilor nerentabile de pe piata mondiala de real estate. Chiar daca anii de boom de care s-au bucurat unele piete de real estate au adus castiguri uriase investitorilor, nu toti cei care au pariat pe acest sector au avut de castigat.
Vestile negative legate de pietele imobiliare curg fara incetare, iar proprietarii de case asteapta cu sufletul la gura sa vada pana unde se va ajunge. Analisti sustin insa ca pierderile sectorului pentru urmatorii doi ani nu vor fi suficiente pentru a sterge castigurile realizate in anii de boom imobiliar de pana acum.
Cu toate acestea, nu toti investitorii din sectorul imobiliar sunt atat de norocosi. Publicatia britanica "Times" a realizat un clasament al celor mai proaste investitii imobiliare din istorie, iar in cazul lor pierderile sunt aproape irecuperabile.
Guvernul nord-coreean se straduieste de ani de zile sa finalizeze constructia Hotelului Ryugyong sau cum este cunoscut acum, "Hotelul Damnat".
Cladirea in forma de piramida localizata in centrul cartierului Pyongyang a fost conceputa ca un simbol al guvernarii comuniste, insa constructia a fost oprita in repetate randuri din lipsa de fonduri. Coreea de Nord a investit deja 750 milioane de dolari in hotel, adica echivalentul a 2% din PIB-ul tarii. Insa mai are nevoie de inca 330 milioane de dolari. Pana la finalizare insa nu s-a facut cunoscut nici macar cate camere va avea hotelul sau cati turisti sunt asteptati.
Pe locul al doilea se afla britanicii care si-au cumparat locuinte in faimoasa Costa del Sol. Visul unei case pe malul Marii Mediterane s-a transformat in cosmar odata cu prabusirea sectorului de real-estate spaniol. Preturile caselor au scazut cu 65% in ultimul an, iar constructiile nu mai inainteaza in ritmul ametitor de dinainte. Cei mai nefericiti britanici s-au trezit ca sunt proprietarii unor case nefinalizate pe care nici macar nu le pot vinde la un pret derizoriu.
Cel mai mare mall are doar 20 de magazine
"Cultura de mall" a dat nastere unui adevarat val de constructii de centre comerciale care de care mai grandioase, mai spatioase si mai neobisnuite. Cel mai mare mall din lume a intrat acum pe lista celor mai proaste investitii imobiliare.
Centrul gigantic, situat in Donguan, China, a fost inaugurat in 2005, dar proprietarii constructiei care a costat milioane de dolari nu au reusit sa convinga decat 20 firme sa-si deschida aici magazine.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii