Bancile franceze nu sunt imune la criza, insa statul va interveni

Data publicarii: 01-10-2008 | International

Bancile franceze nu sunt imune la problemele create de criza financiara mondiala, comparabila cu cea din 1929, a declarat premierul francez Francois Fillon, asigurand ca statul francez va interveni in caz de faliment, relateaza AFP.

"Bancile franceze nu sunt imune la dificultatile generate de eventuala prabusire a unei mari banci europene. De aceea, tinem sa asiguram cetatenii francezi ca statul asigura garantarea absoluta a sistemului bancar francez", a declarat Fillon in cadrul unui interviu publicat miercuri de cotidianul economic Les Echos.

"Suntem complet mobilizati. Nu excludem nicio solutie posibila. In cazul in care o banca se va confrunta cu dificultati, statul va putea facilita preluarea acesteia sau va putea cumpara o participatie. Nu vom permite ca situatia sa degenereze intr-un dezastru financiar major. Nu va exista niciun faliment", a adaugat acesta.

Guvernele Belgiei, Frantei si Luxemburgului au injectat impreuna 6,4 miliarde euro in banca franco-belgiana Dexia, ce se confrunta cu dificultati financiare.

Guvernul francez va anunta pana la sfarsitul saptamanii masuri prin care sa sustina bancile sa acorde in continuare credite atat populatiei, cat si companiilor, afirma, marti, presedintia franceza, dupa o reuniune cu bancherii si asiguratorii francezi.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: