Fortis a oprit vanzarea de active catre Ping Ang si Deutsche Bank

Data publicarii: 01-10-2008 | International

Grupul financiar belgiano-olandez Fortis a oprit, miercuri, vanzarea unor active in valoare de 4 miliarde dolari catre Deutsche Bank si asiguratorul chinez Ping An, la doar cateva zile dupa nationalizarea partiala a grupului, informeaza Reuters.

Oficialii Fortis au renuntat la un contract de 2,15 miliarde euro pentru vanzarea a jumatate din divizia de managemnt al activelor catre Ping An Insurance Co, invocand "intreruperi ale activitatii pe piata de profil si incertitidinea de pe pietele globale de capital".

"Am acceptat decizia si am inteles situatia actuala a grupului financiar", a declarat, miercuri, un purtator de cuvant al Ping An, Sheng Ruisheng.

Ping An, al doilea asigurator din China, anuntase la inceputul saptamanii ca va trebui sa amortizeze pierderi mai mari decat estimase initial, din cauza participatiei de 5% in Fortis.

Guvernele din Belgia, Olanda si Luxemburg au injectat, duminica, 11,2 miliarde euro in Fortis, salvand compania de la un faliment iminent. Investitorii au  pierdut increderea in grupul financiar, in contextul in care acesta a incercat sa preia ABN Amro si sa stranga lichiditati, in timp ce criza financiara a dus la deprecierea activelor companiei.

Fortis a anuntat ca banca centrala olandeza trebuie sa autorizeze vanzarea activelor de 709 milioane euro ale ABN Amro, detinute de Fortis, catre Deutsche Bank, actiune inca analizata.

Fortis trebuie sa vanda o parte din operatiuni pentru a intruni conditiile de antitrust impuse de Comisia Europeana, dupa ce grupul s-a alaturat, anul trecut, Royal Bank of Scotland si bancii spaniole Santander in vederea achizitionarii ABN Amro, pentru 70 miliarde euro.

Divizia Fortis de management al investitiilor, ce gestioneaza 240 milioane euro si a fuzionat deja cu divizia de management al activelor a ABN Amro, la inceputul anului, va ramane in totalitate sub controlul grupului financiar.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: