Fostul director al AIG vrea sa cumpere activele companiei

Data publicarii: 01-10-2008 | Finante-Banci

Maurice Greenberg, fostul director executiv al American International Group (AIG), a cerut actualului director al grupului permisiunea de a lansa o oferta pentru activele companiei, in contextul in care aceasta vrea sa inapoieze imprumutul acordat de catre autoritatile federale, conform Reuters.

Edward Liddy, actualul director executiv, a preluat conducerea AIG in urma cu doua saptamani, dupa ce Federal Reserve a acordat companiei un imprumut de 85 miliarde dolari, in schimbul a 79,9% din actiunile AIG, pentru salvarea acesteia de la faliment.

Oficialii AIG sunt pregatiti sa vanda active ale grupului pentru inapoierea imprumutului acordat, in contextul in care actionarii doresc sa pastreze controlul companiei. Printre aceste active, AIG vrea sa vanda unitatea sa de leasing pentru aeronave, reasiguratorul Transatlantic Holdings si London City Airport, potrivit unor rapoarte.

Greenberg a inaintat o scrisoare de intentie pe 29 septembrie si a subliniat ca vanzarea activelor are loc "fara transparenta si fara posibilitatea participarii altor persoane interesate la discutii", ce ar ajuta asiguratorul sa obtina cel mai bun pret pentru actionarii sai.

Autenticitatea scrisorii de intentie, a carei existenta a fost raportata prima data de catre pagina de internet a cotidianului Wall Street Journal, a fost confirmata de purtatorul de cuvant al lui Greenberg, Glen Rochkind.

In scrisoare, Greenberg a mentionat ca Liddy are datoria sa obtina cel mai bun pret posibil, iar acest lucru nu este posibil daca acesta va ignora ofertele venite din partea potentialilor cumparatori calificati.

Greenberg a renuntat la conducerea AIG in 2005, in urma unui scandal de contabilitate, fiind amenintat ca va fi pus sub urmarire penala de catre procurorul statului New York, Eliot Spitzer. Greenberg a negat orice acuzatie.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: