Romania are mai multe telefoane mobile active decat locuitori

Data publicarii: 01-10-2008 | IT&C

Conform raportului de activitate al Autoritatii Nationale de Comunicatii, Romania a inregistrat anul trecut cea mai mare crestere a ratei de penetrare a telefoniei mobile din Uniunea Europeana. Numarul de cartele sim active a crescut anul trecut cu 25,5% (5,5 milioane de unitati), rata de penetrare ajungand la 106,2%, ceea ce inseamna ca in Romania sunt mai multe telefoane mobile decat oameni. Acest lucru se explica prin faptul ca tot mai multi romani prefera sa utilizeze doua sau chiar trei telefoane mobile.

Conform Ziarului Financiar, care citeaza un studiu realizat de compania Germanos, aproximativ 26% din populatia din mediul urban are doua telefoane mobile, in timp ce 9% din locuitorii de la orase folosesc chiar trei telefoane mobile.

Sursa citata mai mentioneaza ca anul 2007 a reprezentat un record pentru piata locala de telefonie mobila, inregistrandu-se cea mai mare crestere a numarului de utilizatori, pe fondul inaspririi concurentei dintre operatorii de pe piata locala. Cosmote, unul dintre cei mai agresivi jucatori din piata, a adaugat 2,37 milioane de clienti in 2007, urmat de Orange (1,8 milioane) si Vodafone (1,1 milioane), mai scrie Ziarul Financiar.

Din punctul de vedere al ratelor de crestere din UE, Romania a fost urmata de Portugalia si Grecia, unde s-a inregistrat un avans de 19%. Cat priveste rata de penetrare, Romania se afla pe locul 12 in Uniunea Europeana, primele locuri fiind ocupate de Italia si Grecia, cu o rata de 140%.

Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: