Un programator, mai bine platit decat seful sau
Data publicarii: 29-09-2008 | HR/CariereUn project manager poate fi platit cu pana la 50% mai putin decat un programator care ii este subaltern sau aduce mai putina valoare adaugata organizatiei, potrivit Hanson, agentie de comunicare online, specializata in comunicarea de brand. Situatia este valabila pe piata marketingului interactiv si a comunicarii online.
"Pe piata ne confruntam cu paradoxuri in grilele de salarizare generate de costul prea ridicat al muncii programatorilor. O alta problema este lipsa de pregatire a project managerilor, persoane care ar trebui sa detina atat cunostinte si abilitati de management, cat si de design, programare, marketing interactiv si comunicare", spune Nona Serbanescu, managing partner pentru Hanson Online Brand Communication.
Hanson investeste, in prezent, intre 7.000 si 12.000 de euro per angajat pe an, cu 20% mai mult decat cheltuielile cu angajatii de anul trecut, in conditiile in care practica generala este de a angaja personal part-time. Agentia estimeaza pentru anul viitor o crestere a salariilor de circa 20-25%.
Pozitiile cel mai dificil de ocupat in cadrul firmei sunt cele de web programmer, project manager si web designer pentru care trebuie recrutati specialisti de nivel senior. Una dintre solutiile implementate de Hanson la aceasta problema este pregatirea de specialisti in cadrul agentiei.
"Incurajam lucrul part-time pentru a permite studentilor la zi sa lucreze in agentie, ceea ce face ca aria din care ne putem alege angajatii sa creasca, incluzand mii de tineri care altfel ar fi inabordabili. In acest fel, ne asiguram ca ne alegem studentii cu cel mai mare potential si nu neaparat pe cei cu cel mai mult timp liber", explica reprezentantul Hanson.
Costurile ridicate ale pregatirii programatorilor si riscul migrarii lor catre alte companii, precum si evolutia rapida si uneori superficiala a juniorilor catre nivelul seniori prin migrare de la o companie la alta, pe fondul lipsei generale de specializare se afla printre problemele pietei de marketing interactiv si comunicare online.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii