MasterCard are o platforma unica de autorizare a tranzactiilor
Data publicarii: 18-07-2006„Facem pasi importanti pentru a ajuta bancile europene sa-si extinda operatiunile cu carduri in Dallas sau Dubai,” a afirmat W. Roy Dunbar, presedintele MasterCard Global Technology and Operations. „Bancile vor putea de asemenea sa introduca noile tehnologii de plata, cum ar fi SecureCode, PayPass si cip/PIN, fara a mai trebui sa-si modifice substantial infrastructura pentru a le testa in prealabil.”
Atunci cand procesul de integrare va fi implementat in totalitate, MasterCard va putea integra noile tehnologii in locul bancilor, pana in momentul in care volumul de activitati va justifica investitia de dezvoltare a unui sistem proprietar.
Doua modificari semnificative decurg din aceasta transformare. In primul rand, MasterCard a finalizat noi reguli si capacitati standardizate, omogene la nivel european, pentru autorizarea tranzactiilor prin card. In al doilea rand, tranzitia va facilita extinderea utilizarii echipamentelor care permit gestionarea unei tranzactii la periferia retelei (echipamente edge), fara sa implice o procesare centralizata, prin sistemele MasterCard.
„Colectam informatiile referitoare la o tranzactie in timpul cererii initiale de autorizare chiar prin intermediul echipamentelor bancii comerciantului, in loc sa cream un pas suplimentar, inutil, de a ruta tranzactia prin sistemele noastre centrale,” a precizat Dunbar. „Astfel, procesam tranzactiile mai rapid si mai eficient.”
Cum echipamentele edge se afla la sediul comerciantilor, MasterCard poate procesa tranzactiile chiar si in cazul unei situatii de urgenta care duce la caderea retelei de telecomunicatii. Acest proces practic neintrerupt scade semnificativ riscul neefectuarii unei tranzactii.
Odata cu globalizarea interfetei de autorizare, aceasta initiativa ofera si o abordare consecventa a regulilor locale de efectuare a tranzactiilor.
„Prin intermediul acestei platforme standardizate de autorizare globala, bancile din Europa care s-au extins sau planuiesc sa se extinda global vor putea sa isi analizeze si sa isi centralizeze mai bine informatiile despre tranzactii,” a explicat Dunbar. „Platforma noastra permite bancilor sa comunice mai bine, sa se adapteze la regulile locale de tranzactionare si sa se conformeze la reglementarile si practicile locale.”
Platforma de autorizare globala va fi operationala la sfarsitul lui 2007, urmand ca toate bancile sa migreze catre ea pana la sfarsitul anului 2009.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman