MasterCard are o platforma unica de autorizare a tranzactiilor
Data publicarii: 18-07-2006„Facem pasi importanti pentru a ajuta bancile europene sa-si extinda operatiunile cu carduri in Dallas sau Dubai,” a afirmat W. Roy Dunbar, presedintele MasterCard Global Technology and Operations. „Bancile vor putea de asemenea sa introduca noile tehnologii de plata, cum ar fi SecureCode, PayPass si cip/PIN, fara a mai trebui sa-si modifice substantial infrastructura pentru a le testa in prealabil.”
Atunci cand procesul de integrare va fi implementat in totalitate, MasterCard va putea integra noile tehnologii in locul bancilor, pana in momentul in care volumul de activitati va justifica investitia de dezvoltare a unui sistem proprietar.
Doua modificari semnificative decurg din aceasta transformare. In primul rand, MasterCard a finalizat noi reguli si capacitati standardizate, omogene la nivel european, pentru autorizarea tranzactiilor prin card. In al doilea rand, tranzitia va facilita extinderea utilizarii echipamentelor care permit gestionarea unei tranzactii la periferia retelei (echipamente edge), fara sa implice o procesare centralizata, prin sistemele MasterCard.
„Colectam informatiile referitoare la o tranzactie in timpul cererii initiale de autorizare chiar prin intermediul echipamentelor bancii comerciantului, in loc sa cream un pas suplimentar, inutil, de a ruta tranzactia prin sistemele noastre centrale,” a precizat Dunbar. „Astfel, procesam tranzactiile mai rapid si mai eficient.”
Cum echipamentele edge se afla la sediul comerciantilor, MasterCard poate procesa tranzactiile chiar si in cazul unei situatii de urgenta care duce la caderea retelei de telecomunicatii. Acest proces practic neintrerupt scade semnificativ riscul neefectuarii unei tranzactii.
Odata cu globalizarea interfetei de autorizare, aceasta initiativa ofera si o abordare consecventa a regulilor locale de efectuare a tranzactiilor.
„Prin intermediul acestei platforme standardizate de autorizare globala, bancile din Europa care s-au extins sau planuiesc sa se extinda global vor putea sa isi analizeze si sa isi centralizeze mai bine informatiile despre tranzactii,” a explicat Dunbar. „Platforma noastra permite bancilor sa comunice mai bine, sa se adapteze la regulile locale de tranzactionare si sa se conformeze la reglementarile si practicile locale.”
Platforma de autorizare globala va fi operationala la sfarsitul lui 2007, urmand ca toate bancile sa migreze catre ea pana la sfarsitul anului 2009.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii