Protectie fiscala pentru domeniile sensibile
Data publicarii: 23-09-2008 | AfaceriOamenii de afaceri propun o politica fiscala flexibila pentru a incuraja investitiile in sectoarele care nu aduc suficient profit, noteaza Adevarul.
Problema companiilor, care activeaza in domenii unde se obtin randamente scazute, trebuie rezolvata pe cale fiscala pentru a creste competitivitatea economiei romanesti.
AOAR propune elaborarea unui "scut fiscal" prin care sa fie marita marja de profit a companiilor din domeniile cu randament scazut al economiei. "In afara de cota unica de impozitare, de 16%, trebuie sa completam legislatia cu solutii la problemele companiilor", a declarat secretarul general al AOAR, Cristian Parvan.
Acesta a adaugat ca a discutat cu partidele politice despre necesitatea introducerii unui asa-numit scut fiscal, in realitate un plan de masuri prin care sa fie incurajate companiile care activeaza in sectoarele sensibile ale economiei, unde profiturile sunt puternic diminuate de taxe si impozite.
"Astfel, vor fi oprite sa-si inceteze activitatea in domeniile recunoscute ca nefiind profitabile", a afirmat Parvan. El a explicat ca AOAR va analiza in ce masura sunt afectate companiile din 32 domenii de activitate, de nivelul taxelor si impozitelor pe care trebuie sa le achite in contul diverselor bugete.
"In acest mod vom pastra companiile in domenii importante pentru economia nationala, dar in care se manifesta o incetinire a activitatii ca urmare a reorientarii spre sectoare mai profitabile", a adaugat Parvan. Secretarul general al AOAR a mentionat ca reprezentantii asociatiei au discutat cu cei ai partidelor politice si ca acestia din urma s-au aratat deschisi solutiei AOAR de protejare a mediului de afaceri din Romania.
Pentru a fi competitiva, Romania trebuie sa mentina un ritm de crestere economica anual de 4% peste media UE, iar acest lucru nu poate fi realizat atat timp cat mai bine de jumatate din PIB-ul Romaniei este dat de doua sectoare necompetitive, a declarat, luni, vicepresedintele AOAR, Constantin Bostina.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business