Companiile angajeaza asistenti de lux pentru top manageri
Data publicarii: 19-09-2008 | HR/CariereUna dintre cele mai recente tendinte in ceea ce priveste beneficiile oferite top managerilor romani, dupa model occidental, este angajarea de catre companie a unei persoane care sa indeplineasca sarcini uzuale extra-job pentru liderii firmelor, cum ar fi ducerea hainelor la curatatorie, aprovizionarea zilnica sau aducerea copiilor de la gradinita.
Asistentul personal al top managerului are rolul de a indeplini sarcini uzuale pentru care liderii companiilor, oameni foarte ocupati, nu reusesc sa isi faca loc in program.
"Acest beneficiu se practica foarte mult in strainatate si se ofera in special pentru pozitiile care necesita dedicarea de foarte mult timp locului de munca, in functii cu responsabilitate", spune Dana Patrichi, managing partner in cadrul companiei de executive search Alexander Hughes Romania.
De asemenea, prezenta unui asistent este valoroasa cand este vorba despre top manageri care lucreaza pentru companii cu actionariat pe alt continent, ceea ce inseamna ca, uneori, trebuie sa fie disponibili noaptea pentru sedinte sau sunt nevoiti sa calatoreasca doua saptamani pe luna, program care are un impact serios asupra vietii de familie, explica specialistii in resurse umane.
"Angajarea unui asistent este un adevarat lux, pentru ca poate sa ofere managerilor o fluidizare a vietii lor de zi cu zi, permitandu-le sa aiba o mai mare disponibilitate si sa ii elibereze de stres, cu atat mai mult cu cat, de cele mai multe ori, top managerii au un partener de viata care este la fel de ocupat", mentioneaza Patrichi.
Printre alte beneficii oferite top managementului se numara vacantele in destinatii exotice, dar si intrarea in actionariat. Companiile investesc pentru angajatii de top pana la 2.000-2.500 de euro/persoana pentru o vacanta, in destinatii gen Brazilia, Peru, Costa Rica, Indochina, afirma Sorin Stoica, proprietarul agentiei de turism Eturia. Bilete cumparate de companie pentru concertul de Craciun sau abonamente la spa in cadrul unui hotel de cinci stele se afla, de asemenea, printre beneficiile deosebite oferite top managementului, mentioneaza si Sorin Roibu, managing director pentru compania de executive search Arthur Hunt Romania. "Programele de training vor creste in popularitate, ca beneficiu, pe piata romaneasca, in special cele care au o componenta practica puternica sau cele organizate in strainatate, in cadrul carora managerii au ocazia sa stabileasca legaturi cu colegii de la nivel international", spune Sorin Roibu.
Pe de alta parte, una dintre tendintele observate de specialistii in resurse umane pe piata este ca angajatii prefera sa li se ofere prime in bani in locul unor beneficii alese de companie, pentru a investi in lucrurile sau serviciile de care au nevoie.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii