ANRCTI a fost desfiintata si a fost infiintata Agentia Nationala de Comunicatii
Data publicarii: 18-09-2008 | EconomieAutoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRCTI) a fost desfiintata si in locul acesteia a fost infiintata Agentia Nationala de Comunicatii, a anuntat, joi, premierul Calin Popescu Tariceanu.
Premierul a mentionat ca restructurarea ANRCTI a fost facuta printr-o Ordonanta de Urgenta si institutiei i-au fost adaugate si alte activitati.
Curtea de Apel Bucuresti a suspendat revocarea fostului presedinte al Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), Dan Georgescu, semnata de premierul Calin Popescu Tariceanu, insa decizia instantei poate fi atacata cu recurs. Georgescu s-a prezentat joi la sediul institutiei pentru a-si relua activitatea, insa acest lucru a fost imposibil.
Dan Cristian Georgescu a depus in august, la Curtea de Apel Bucuresti, o cerere de suspendare a deciziei de revocare din functie, semnata de premierul Tariceanu.
"Nu cunosc motivele demiterii, nu mi s-a adus la cunostinta nimic in acest sens. Din punctul meu de vedere, aceasta decizie nu este motivata legal", a declarat atunci pentru NewsIn Dan Cristian Georgescu.
Guvernul a anuntat, pe 19 august, ca prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu a semnat o decizie privind eliberarea lui Dan Cristian Georgescu din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI).
Potrivit unor surse guvernamentale, demiterea lui Dan Cristian Georgescu din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei a fost semnata luni, 18 august, in urma unui audit intern si a unei evaluari a activitatii institutiei conduse de Georgescu. In urma acestui audit, s-au constatat anumite probleme, cum ar fi incalcarea mai multor preveri legale.
Georgescu, care a fost eliberat din functia de presedinte al ANRCTI, spune ca motivele prezentate in decizie sunt nefondate si ca nu a avut nicio discutie cu prim-ministrul pentru a intelege nemultumirile privind activitatea sa.
Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a fost infiintata in decembrie 2006, prin reorganizarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), reglementatorul pietelor de comunicatii electronice si servicii postale, care si-a extins astfel atributiile si in domeniul tehnologiei informatiei.
In luna aprilie 2007, ANRCTI a preluat si atributiile Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) in ceea ce priveste managementul spectrului de frecvente radio si supravegherea pietei echipamentelor radio si a echipamentelor terminale de comunicatii.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii