Lufthansa ar putea prelua compania scandinava SAS
Data publicarii: 13-09-2008 | InternationalOperatorul aerian german Lufthansa analizeaza o posibila preluare a firmei scandinave SAS, care i-ar consolida pozitia in sectorul european al industriei aeriene, au declarat pentru Reuters surse apropiate companiei.
"Sunt purtate negocieri exclusive", a spus o sursa avizata, iar compania SAS este interesata de semnarea unui eventual parteneriat cu operatorul aerian german pana in luna mai, in 2009. Cu toate acestea, incheierea unui acord intre cele doua firme ramane inca incerta, apreciaza sursele.
Purtatorul de cuvant al companiei Lufthansa a refuzat sa ofere declaratii pe acest subiect, in timp ce firma SAS nu a putut fi contactata.
Alaturi de Air France KLM si British Airways, compania germana Lufthansa este considerata una dintre cele mai solide din sectorul transportului aerian, care este afectat, in ultima perioada, de scumpirea carburantilor si temperarea cresterii economice mondiale.
Compania germana Lufthansa, al doilea operator aerian din Europa, evalueaza un numar mai mare de posibile parteneriate, care ar putea fi semnate cu firma italiana Alitalia, compania poloneza LOT sau cu Austrian Airlines. De asemenea, conducerea companiei intentioneaza sa achizitioneze 45% din titlurile firmei de transport aerian Brussels Airlines, cu optiunea de a putea cumpara ulterior intregul pachet de actiuni.
Valoarea de piata a companiei SAS este de 830 milioane euro (1,16 miliarde dolari), iar o eventuala achizitie ar creste traficul de pasageri al operatorului german Lufthansa pana la un nivel similar cu cel al AirFrance KLM.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman