Televiziunea ramane cel mai profitabil sector pentru advertiseri
Data publicarii: 12-09-2008 | MediaIn Statele Unite, publicitatea la televiziune rezista mai bine in fata problemelor economice, decat cea de la radio, din presa scrisa sau de pe internet. Directorul financiar al grupului Time Warner a declarat la o conferinta organizata de banca Merrill Lynch ca cifra de afaceri rezultata din publicitatea pe posturile de televiziune HBO, CNN si TBS este foarte solida, in comparatie cu cea din presa scrisa.
Efectele recesiunii economice din Statele Unite isi fac simtita prezenta si in investitiile in publicitatea din mass-media. Impactul negativ de pe pietele financiare nu a reusit sa afecteze totusi publicitatea la televiziune. O concluzie pe care marii jucatori de pe piata de profil o sustin cu incredere.
Directorul general al CBS si-a aratat optimismul in ceea ce priveste publicitatea in televiziune. Piata online este insa ingrijorata de fluctuatiile economice. John Martin a declarat de curand ca este foarte prudent in ceea ce priveste viitorul AOL, filiala sa de internet, mai ales ca semnele declinului au inceput sa apara.
Vanzarile de spatii publicitare online sunt din ce in ce mai putine, iar advertiserii sunt tot mai putin interesati de expunerea pe internet. Responsabilii din sectorul online cred ca lipsa contractelor de publicitate este cauzata de reorientarea companiilor spre televiziune, un domeniu in care succesul este mult mai repede asigurat, mai ales ca este deschis unui public foarte larg.
Pana de curand, chiar si intr-un climat de instabilitate economica si de schimbare a obiceiurilor de consum media, care diminueaza bugetele alocate publicitatii, cheltuielile pentru advertisingul in televiziune continua sa creasca.
Celelalte mijloace media clasice nu mai fac insa fata bine presiunilor. Radioul si presa scrisa par afectate de incetinirea economica. Implicit, si publicitatea are de suferit.
Reprezentantii Time Warner nu s-au ferit sa expuna problemele cu care se confrunta presa scrisa. Grupul media isi arata neputinta de a face rentabila o ramura care altadata facea bani frumosi din publicitate. Prin urmare, cifra de afaceri a principalelor publicatii americane a scazut semnificativ in ultima vreme.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii