IT-ul, cel mai bine platit departament din multinationale
Data publicarii: 11-09-2008 | HR/CariereDepartamentele de IT, financiar si sales & marketing au cel mai bine platiti angajati din companiile multinationale prezente in Romania, potrivit unui studiu Mercer, citat de Business Standard.
Media salariala a unui departament IT este de circa 1.300 de euro brut, iar departamentul financiar (1.200 de euro) si cel de sales & marketing (1.150 de euro) se numara si ele printre cel mai bine platite departamente. In acelasi timp, departamentul cu cea mai mica medie salariala este cel de productie, cu o medie salariala de 722 de euro, potrivit datelor din studiul "Total Remuneration Survey", realizat de compania de consultanta Mercer.
"Media salariala a fost calculata pentru pozitiile de middle management din toate departamentele mentionate, iar departamentul IT este cel mai omogen din punct de vedere salarial", spune Oana Botolan, country manager Consulteam, partener local al Mercer. Companiile participante la studiu au intre 800 si 1.400 de angajati. "Daca ne referim strict la salariul brut, fara alte beneficii, departamentul IT poate avea cel mai mare salariu.
Daca tinem cont si de bonusuri, comisioane si celelalte beneficii, intr-o astfel de comparatie, salariile din sales&marketing sunt, in opinia mea, cele mai mari", spune Irina Manolescu, executive director pentru compania de consultanta in resurse umane Career Solutions International.
"Daca ne referim strict la salariul brut, fara alte beneficii, departamentul IT poate avea cel mai mare salariu. Daca tinem cont si de bonusuri, comisioane si celelalte beneficii, intr-o astfel de comparatie, salariile din sales&marketing sunt, in opinia mea, cele mai mari", spune Irina Manolescu, executive director pentru compania de consultanta in resurse umane Career Solutions International. si in opinia altor consultanti de resurse umane, departamentul de vanzari ar inregistra cea mai mare medie salariala, daca s-ar contabiliza inclusiv bonusurile si comisioanele. "Vanzarile si marketingul sunt linia direct productiva a unei companii, motorul care genereaza profit si alimenteaza nu numai firma, cat si economia romaneasca. Vanzarile aduc bani in firma pentru salarii, plati, taxe. Poate ca in ultimii ani nu s-a discutat atat de pregnant despre vanzatori, insa ei sunt cei care aduc diferentierea in piata si profitul", spune Ramona Elefterescu, HR generalist in cadrul companiei Aectra Romania.
Potrivit studiului Mercer, managerii din vanzari, IT si finante au inregistrat, in acest an, printre cele mai mari cresteri salariale. Directorii de vanzari si cei de marketing au beneficiat de o crestere a salariului de peste 16%. In domeniul FMCG, aceste posturi sunt cel mai bine remunerate, salariul la nivel de management in domeniul bunurilor de larg consum este de aproximativ 9.000 de euro brut pe luna, fara a adauga alte compensatii si beneficii.
Cresterea salariului managerilor de finante a fost de aproape 13%, in timp ce managerii din IT au avut o crestere salariala de 9%.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani