Mafia cardurilor bancare foloseste, mai nou, cartele de metrou

Data publicarii: 11-09-2008 | Finante-Banci

Frauda cu carduri bancare a devenit in Romania o adevarata industrie care se dovedeste a fi extrem de profitabila. Chiar daca cele mai multe banci au incercat sa diminueze fenomenul prin introducerea cardurilor cu cip, in Romania retelele de falsificatori fac ravagii in special in conturile bancare ale strainilor, noteaza Gardianul.

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii Sectiei 14 de Politie au reusit sa prinda doi tineri din Bucuresti care aveau asupra lor 144 cartele de metrou ce contineau pe banda magnetica informatii ale unor carduri bancare, iar pe verso codurile de securitate, cunoscutele PIN-uri. Politistilor li s-a parut suspect faptul ca in zona Marasesti - Dimitrie Cantemir din Bucuresti, Daniel Moraru, de 22 ani si Constantin Dumitru, de 27 ani, se plimbau in mod suspect de foarte multa vreme in jurul unui bancomat. Dupa legitimare, ofiterii de politie au trecut si la perchezitia coroporala a celor doi barbati, dar si a autoturismului marca Renault Laguna, cu care acestia se deplasau prin Capitala. Asupra celor doi  au fost gasite 144 cartele de metrou, iar in autoturism suma de 42 000 RON.

Soft informatic avansat

Capura demonstreaza ingeniozitatatea metodelor folosite de retelele de falsificatori de carduri bancare. Potrivit politistilor Sectiei 14, faptul ca cei doi reusisera sa stearga banda magnetica a cartelelor de metrou si sa le impregneze cu alte date ale cardurilor bancare denota ca retelele de falsificatori dispun de softuri informatice foarte avansate.

Politistii sustin ca Dumitru Constantin si Daniel Moraru au declarat in prima instanta ca cele 144 de cartele de metrou le primisera de la un tanar pe care nu-l cunosc, dar care le-a spus sa scoata bani folosind datele de pe suportul magnetic ale biletelor de metrou. Cazul a fost preluat de catre politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, Compartimentul Fraude cu Carti de Credit, care, in urma cercetarilor si verificarilor efectuate, au stabilit ca cele 144 de cartele de metrou contineau pe banda magnetica informatii ale unor carduri bancare emise de banci din SUA, foarte posibil obtinute prin celebra metoda de phishing. Cartelele urmau a fi folosite pentru a retrage numerar de la diferite ATM-uri din Bucuresti, suma de 42.000 RON fiind obtinuta in aceeasi meniera.

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: