Tata Motors amana inceperea constructiei fabricii Nano
Data publicarii: 09-09-2008 | AutoCompania indiana Tata Motors a anuntat ca nu va relua constructia uzinei Nano din estul Indiei, ce urmeaza sa produca cea mai ieftina masina din lume, pana cand nu va fi sigura de viabilitatea proiectului, informeaza Reuters.
Reprezentantii companiei Tata Motors Ltd, cel mare producator auto din India, s-au aratat "deranjati" de rezultatul incert al negocierilor dintre guvernul Bengalului Occidental, unde este amplasata uzina si protestantii care au dus la intreruperea constructiei.
"Tata Motors este obligata sa prelungeasca perioada de intreupere a constructiei uzinei Nano", se arata intr-un comincat al companiei. "Vom reevalua hotararea doar atunci cand ne vom asigura ca viabilitatea proiectului nu este afectata, ca vor fi respectati termenii de constructie a uzinei cu toate diviziile anexe si ca actionarii sunt dispusi sa dezvolate, pe termen lung, un mediu de lucru corespunzator pentru operatiunile companiei", conform comunicatului.
Titlurile producatorului auto Tata Motors s-au apreciat cu peste 4%, la 437 rupii/actiune, dupa ce in schimburile matinale cotatia lor crescuse cu 6,7%, la bursa din Mumbai.
Fermierii din Singur, ale caror manifestatii au dus saptamana trecuta la suspendarea constructiei noii uzine Tata Motors, au anuntat ca vor opri protestele dupa ce statul a promis ca le va retroceda o parte din terenuri.
Pierderile provocate de intreruperea constructiei uzinei din Singur, cu o capacitate de productie initiala de 250.000 autoturisme, ar putea fi compensate de activitatea celorlalte uzine ale producatorului Tata Motors.
Ratan Tata, presedintele companiei, amenintase la finalul lui august ca va schimba amplasamentul de productie al modelului Nano, daca nu se opresc manifestatiile din Bengalul Occidental, regiune din estul Indiei, condusa de 30 de ani de partidul comunist din India, organizatie marxista si foarte favorabila investitiilor locale si straine.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman