Orasul-piramida cu niciun fel de emisii poluante
Data publicarii: 08-09-2008 | MediuProiectul Ziggurat propune construirea unui oras futurist, suta la suta ecologic, care va utiliza exclusiv energia solara si eoliana, noteaza Adevarul. Inspirat de templele antice ale Mesopotamiei, Ziggurat va fi construit in Dubai pe o suprafata de 2,3 kilometri patrati, scrie publicatia "Daily Mail". Proiectul care propune acest oras al viitorului, apartinand companiei Timelinks, va fi prezentat oficial la urmatoarea editie a expozitiei Dubai International Convention and Exhibition Centre, desfasurata in perioada 19-23 octombrie.
Spatii verzi, fara masini
Revolutionar in domeniul urbanisticii, noul concept arhitectonic prezinta si marele avantaj de a fi si foarte prietenos cu mediul. Necesarul de energie pentru imensul oras va fi asigurat exclusiv din resurse regenerabile, utilizand numai turbine de vant si panouri solare.
Apreciat atat pentru designul futurist, cat si pentru tehnologia performanta, orasul-piramida redefineste nevoile urbane, oferind un amestec special de spatii verzi, publice si private.
In acelasi timp, cei peste un milion de locuitori din orasul-piramida se vor deplasa cu ajutorul unei monosine, care va functiona atat vertical, cat si orizontal. Acest mijloc de transport are scopul de a inlocui masinile care tranziteaza un oras obisnuit, accesul accestora in Ziggurat fiind strict interzis.
Tehnologie "science-fiction"
Tehnologia si arhitectura, pe care le propune acest proiect, au facut ca Ziggurat sa fie considerat un oras al viitorului, care deschide drumul catre o noua era in respectarea mediului si a conceptului de dezvoltare durabila.
Inainte de lansarea oficiala, investitorii au depus deja brevetul pentru aceasta creatie, nu atat pentru a proteja designul, cat pentru tehnologia performanta. Securitatea locuitorilor va fi asigurata prin metode speciale de identificare biometrica, prin recunoasterea faciala a tuturor persoanelor care vor intra in oras.
Dupa patentarea proiectului, cei de la Timelinks au depus, de asemenea, o cerere de finantare la Uniunea Europeana pentru dezvoltarea unor proiecte similare.
Proiecte 100% "eco" in Dubai
Dubaiul este recunoscut pentru proiectele urbanistice foarte prietenoase cu mediul. Masdar este orasul care se va intinde pe sase kilometri din desert, construit de cel mai mare producator de petrol din lume, cu scopul de a aplica cele mai avansate tehnologii de combatere a poluarii.
Conceptul urban propus de Abu Dhabi se remarca, de asemenea, prin lipsa totala a emisiilor de dioxid de carbon.
Un alt proiect ambitios este cel al renumitului arhitect olandez Rem Koolhaas. Acesta a conceput proiectul unui oras ecologic care va ocupa o intreaga insula artificiala creata special in Golful Persic.
Insula artificiala se defineste prin consum redus de energie, prin mijloace de transport ecologice si prin abundenta spatiilor verzi.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman