Economia Germaniei se afla probabil in recesiune
Data publicarii: 04-09-2008 | InternationalEconomia Germaniei se afla, cel mai probabil, in prima recesiune din ultimii cinci ani si perspectiva unei relansari in 2009 este sumbra, a declarat un oficial din cadrul ministerului german al economiei, informeaza Reuters.
Cea mai mare economie din Europa a scazut cu 0,5% in al doilea trimestru si rezultatele negative din intervalul iulie-septembrie ar consitui prima recesiune tehnica - doua trimestre consecutive - de la inceputul lui 2003.
"Daca economia va stagna in al treilea trimestru, ne putem considera norocosi. Tendinta denota totusi o perspectiva negativa", a declarat Walther Otremba, ministrul adjunct al economiei, intr-un interviu acordat agentiei Reuters.
"Indicatorii economici si sondajele releva o perspectiva negativa si va trebui sa ne asteptam la o prabusire a economiei", a adaugat Otremba, seful departamentului de politica monetara responsabil pentru prognozele oficiale ale guvernului.
"Aceasta criza nu va lua sfarsit in curand", a spus acesta. Intrebat despre deprecierea recenta a monedei europene in fata dolarului american - euro s-a depreciat, miercuri, pana la cel mai mic nivel al ultimelor opt luni, sub 1,44 dolari - Otremba a declarat ca este prea devreme pentru ca acest lucru ca fie benefic economiei.
"Daca moneda unica se va deprecia pana la 1,20 - 1.30 dolari, lucrurile s-ar imbunatati usor. La ora actuala, ne aflam totusi la un nivel relativ ridicat", a spus Otremba.
Comentariile acestuia sunt mai pesimiste decat cele ale ministrului finantelor, Peer Steinbrueck, care a declarat, marti, ca economia nu se afla in recesiune si estimeaza o crestere a acesteia cu 1,7% in 2008.
Miercuri, Steinbrueck a declarat ca Germania este bine pozitionata sa reziste tulburarilor de pe piata, iar discutiile despre o eventuala recesiune sunt premature.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului