Bancile chinezesti, concurate doar de cele rusesti la performanta financiara
Data publicarii: 03-09-2008 | Finante-BanciVTB Bank, a doua banca ruseasca dupa cifra de afaceri, a raportat un profit net cu 73,7% mai mare in perioada ianuarie-august 2008 decat in aceeasi perioada a anului trecut, echivalentul a 679 milioane dolari.
Cresterea a fost sustinuta in special de taxele percepute, dobanda la credite si schimburile valutare, potrivit oficialilor bancii.
Guvernul rusesc detine o cota de 77,47% din VTB Bank, subsidiara a VTB Group, specializat pe servicii si produse bancare in Rusia, fostele republici sovietice, Europa de Vest, Asia si Africa.
Institutiile de credit din China se intrec, la randul lor, in a raporta profituri uluitoare pentru un bancher de pe Wall Street.
China Construction Bank si-a publicat de curand rezultatele financiare obtinute in primele doua semestre din 2008. Potrivit acestora, profitul net a crescut cu 71,34%, pana la 8,24 miliarde dolari. Profitul inainte de taxare s-a majorat cu 50%, iar castigul pe actiune cu 71,34%, pana la 8,218 dolari.
Bancile chinezesti sunt cel mai putin afectate de criza subprime. Lichiditatile de care dispun, coroborate cu scaderea valorii multor companii occidentale, le-a facilitat initierea unui lant de achizitii in Europa si Statele Unite.
George Trifu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman