Actionarii Broker Cluj au respins fuziunea cu casa de brokeraj Transilvania Capital
Data publicarii: 02-09-2008 | BursaActionarii Broker Cluj au respins propunerea conducerii de a prelua societatea de brokeraj Transilvania Capital, deoarece nu au fost de acord cu datele specificate in proiectul de fuziune, urmand ca acestea sa fie rediscutate intr-o sedinta ulterioara, a informat compania.
La jumatatea lunii trecute, conducerea Broker a finalizat proiectul de fuziune cu Transilvania Capital, urmarind ca prin aceasta preluare sa-si consolideze pozitia pe cele doua burse (BVB si Sibex). Broker Cluj a mai anuntat ca se afla in tratative si cu alte SSIF-uri din tara in vederea fuzionarii.
In urma fuziunii cu Transilvania Capital, Broker Cluj si-ar fi majorat capitalul social cu valoarea capitalului social dobandit de la compania absorbita si ar fi emis 16,57 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei. Astfel, actionarii Transilvania Capital ar fi primit 28,7 actiuni Broker, in schimbul fiecarui titlu detinut la compania absorbita.
Intocmirea proiectului a fost inceputa dupa ce actionarii celor doua companii au aprobat fuziunea de principiu.
In urma fuziunii, Broker Cluj ar fi urmat sa preia toate activitatile si operatiunile in derulare ale Transilvania Capital, precum si angajatii acesteia.
Prin fuziunea cu Transilvania Capital, Broker Cluj urmareste sa isi sporeasca puterea financiara, sa isi extinda activitatea, reteaua nationala si numarul de clienti, precum si sa isi consolideze pozitia pe piata romaneasca de capital.
Broker Cluj a obtinut in primele sase luni ale acestui an un profit net de 2,62 milioane lei (714.000 euro), in scadere cu 87% fata de castigurile din intervalul similar din 2007, pe fondul comprimarii veniturilor cu 63%, ca urmare a rulajelor slabe din piata.
In prima jumatate a anului trecut, Broker afisase castiguri de 20,52 milioane lei.
Activele Broker Cluj au ajuns la mijlocul anului la 159,97 milioane lei (43,83 milioane euro), cu 52% mai mari decat la sfarsitul lunii iunie 2007, cand se ridicau la 105,42 milioane lei.
SSIF Broker Cluj estimeaza pentru acest an o scadere a profitului brut cu 42%, pana la 26,1 milioane lei, pe fondul reducerii incasarilor cu o treime fata de anul trecut.
Broker Cluj are in prezent un capital social de 144,73 milioane lei, divizat in 289,47 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,50 lei. Potrivit ultimei raportari, principalii actionari ai casei de brokeraj sunt Ioan Cartis, cu 8,11%, si Intervalco SA, cu 6,44%.
Titlurile Broker Cluj se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul BRK. Actiunile Broker au inchis sedinta din 28 august la cotatia de 0,322 lei, ceea ce da o capitalizare de 93,2 milioane lei (26,5 milioane euro).
Transilvania Capital are un capital social de 13,9 milioane lei, divizat in 577.000 actiuni.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani