iPhone costa de 62 de ori mai putin in Ungaria
Data publicarii: 01-09-2008 | DiverseiPhone, terminalul Apple lansat recent si pe piata din Romania, este vandut in Ungaria la un pret incepand cu patru euro (990 de forinti) la un abonament de 42 de euro. In Romania, terminalul adus de Orange costa 249 de euro la un abonament de 39 de euro. T-Mobile Ungaria, subsidiara operatorului german de telecomunicatii Deutsche Telekom, a lansat iPhone pe 22 august.
Pretul scazut la care se vinde iPhone face parte din politica T-Mobile care vinde terminalul la preturi scazute, in Germania, acesta putand fi achizitionat de la un euro. iPhone costa in oferta T-mobile patru euro cu o memorie de 8 GB si 21 de euro, cel de 16 GB alaturi de o oferta de abonamente cu preturi cuprinse intre 42 si 72 de euro pe o perioada contractuala de minim 24 de luni.
Terminalul de la Apple costa intre 179 de euro si 489 de euro, in oferta Orange Romania, in functie de modelul ales, de tipul de abonament utilizat si de perioada contractuala a abonamentului, potrivit informatiilor oferite de compania de telefonie mobila. Clientii noi care doresc sa isi cumpere un iPhone la un pret mai mic pot alege intre cele doua abonamente dedicate in valoare de 39 de euro, respectiv 59 de euro pe luna, care includ minute nationale, mesaje scrise, pachete cu trafic de date si tarife speciale pentru apelurile internationale.
Clientii existenti au tarife reduse la achizitionarea telefonului, prin programul de fidelizare Orange Thank You. Astfel, daca isi activeaza o optiune in valoare de 12 euro pe luna, care ofera minute si trafic de date incluse, pot cumpara un iPhone la tarife reduse pana la 289 de euro. Pentru clientii Orange, cu abonamente lunare in valoare de peste 32 de euro, pretul telefonului ajunge la 209 euro.
Referitor la preturile practicate de Orange Romania, Richard Moat a declarat, la lansarea din 22 august, ca venitul mediu per utilizator in Romania este mult mai scazut decat in tarile vestice, motiv pentru care terminalul nu a putut fi subventionat mai mult.
Potrivit reprezentantilor Ora-nge, aproximativ 100 de terminale au fost vandute in momentul lansarii acestuia, iar pana la finele anului 2008, reprezentantii companiei estimeaza ca vanzarile iPhone vor insuma cateva zeci de mii de unitati. In Grecia, Vodafone vinde iPhone cu preturi cuprinse intre 199 de euro si 459 de euro, in functie de abonament, care poate varia intre 35 si 89,5 euro lunar.
Apple a vandut peste 425.000 de terminale iPhone 3G, la numai trei zile de la lansarea oficiala, care a avut loc pe data de 11 iulie, potrivit analistilor Gene Munster, citati de Bloomberg.
AT&T, principalul operator telecom din Statele Unite ale Americii, a vandut in primele trei zile peste 225.000 de terminale. Potrivit analistilor, Apple ar putea comercializa, in acest trimestru, peste patru milioane de unitati ale noului terminal 3G. Magazinele AT&T au epuizat stocurile de iPhone 3G la doar doua zile dupa lansarea terminalului. Partenerii Apple din Marea Britanie, Germania, Canada si Japonia au epuizat stocurile inca din prima zi. Potrivit analistilor, cererea mare de astfel de terminale va ajuta compania Apple sa depaseasca tinta de vanzari propusa, de zece mil. unitati, pana la sfarsitul acestui an.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii