UniCredit lanseaza credite pentru profesii liberale
Data publicarii: 17-07-2006UniCredit Romania ofera acum produse de creditare pentru nevoi profesionale unui segment mare de persoane care desfasoara activitati liberale, a declarat Alina Pascu, Vicepresedinte Retail UniCredit Romania. Credem ca aceste solutii simple si rapide de finantare adaptate profesiei practicate de persoanele care desfasoara profesii liberale vor sprijini in mod sigur afacerea clientilor nostri, a incheiat Alina Pascu.
Creditul ipotecar si imobiliar pentru persoanele fizice care desfasoara profesiuni liberale poate fi folosit atat pentru cumpararea, constructia, extinderea, terminarea si modernizarea imobilului necesar cabinetelor, birourilor sau punctelor de lucru precum si pentru achizitia terenului aferent acestora. Imprumutul poate fi acordat pe o perioada cuprinsa intre 2-10 ani, suma maxima care se poate obtine fiind de 150.000 euro sau echivalentul in lei. Avansul trebuie sa fie de minimum 25% din pretul contractului de vanzare-cumparare sau din valoarea proiectului de investitie. Dobanda imprumutului este de 9,5% pe p.a. pentru lei, respectiv 7,5% p.a. pentru euro.
Clientii UniCredit din aceeasi categorie care solicita un credit de investitii pentru achizitii necesare desfasurarii activitatii (echipamente de lucru, mobilier, aparatura si instalatii specifice etc) pot obtine sume de pana la 30.000 EURO sau echivalentul in lei, pe o durata de maximum 5 ani. Avansul trebuie sa acopere minimum 19% din valoarea investitiei. Banca percepe o dobanda de 9,5% pentru imprumutul de investitii in lei si 7,5% pentru cel in euro.
Creditul auto este destinat achizitiei de automobile noi pentru desfasurarea activitatii profesionale si se acorda in lei sau in euro, pe o durata de maximum 6 ani. Suma maxima care poate fi obtinuta este de 30.000 euro sau echivalentul in lei. Pentru obtinerea acestui imprumut, este necesar ca aplicantul sa dispuna de un avans minim de 19% din valoarea facturii proforma, care se poate constitui din sume de bani depuse in contul curent deschis la UniCredit Romania sau din avansuri platite vanzatorului sau furnizorilor. Creditul e oferit cu o dobanda de 9% la lei si 7% la euro.
In calculul capacitatii de rambursare se pot considera atat sursele de venit din activitatile profesionale, cat si surse suplimentare din veniturile personale ale asociatilor sau ale familiilor acestora. Pentru obtinerea unui imprumut in oricare dintre scopurile de mai sus este necesar un venit minim lunar consolidat de 350 euro.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani