Trucuri nonverbale la interviu
Data publicarii: 01-09-2008 | HR/CariereLa interviul de angajare conteaza mult si comunicarea nonverbala. Ce ar trebui sa fac pentru o impresie buna? Sunt cateva lucruri foarte importante de care ar trebui sa tii seama atunci cand esti fata in fata cu cel care te evalueaza.
Privirea, contactul vizual. Priveste direct persoana careia ii vorbesti sau pe care o asculti.
Nu clipi des. O privire fixa poate sugera ca interlocutorul nu intelege sau nu este interesat de mesajul tau. Privirea repetata poate fi un semn de graba, de nerabdare.
Atitudinea, pozitia corpului. Stai drept, dar relaxat. Nu te balansa nici in fata, nici in spate. Daca te sprijini de perete sau stai aplecat pe scaun sugerezi oboseala, plictiseala. De asemenea, umerii cocosati si capul plecat pot semnala timiditate si inferioritate. Spatele drept, cu capul lasat putin pe spate si cu mainile in solduri poate indica superioritatea si automult umirea.
Gesturile. Foloseste gesturi naturale, deschise. Totodata, incurajeaza-ti interlocutorul sa continue discutia. Este foarte indicat sa-ti descoperi gesturile de nervozitate si sa le eviti. Nu te juca cu creionul, nu "tine ritmul" cu degetele. Fii relaxat, deschis si amical.
Expresia fetei. Nu fi incruntat, ci surazator, binevoitor. Zambeste sincer! Adu-ti aminte ca surasul senin implica si "zambetul" ochilor!
Aspectul exterior (hainele, accesoriile). Foloseste o imbracaminte adecvata locului si momentului in care are loc comunicarea (aceasta nu inseamna adoptarea unor sabloane de imbracaminte, ci o pastrare a personalitatii). Retine ca ai doar o singura data sansa de a face o prima impresie pozitiva!
Vocea. Pronunta clar cuvintele si foloseste accentul adecvat. Adesea este mai important felul cum spui decat ceea ce spui (probabil ca ai avut suficiente ocazii ca sa-ti dai seama de acest lucru).
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman