Bogatii cumpara produsele cele mai scumpe numai in perioadele de reduceri
Data publicarii: 29-08-2008 | LifestyleBogatii si saracii ii inteleg pe cei din jur dupa propriile standarde. De aceea, intre clasele sociale diferite exista o bariera a comunicarii. Un studiu sociologic, la care au fost implicati mai multi specialisti, dezvaluie zece secrete pe care nu le spun oamenii foarte bogati:
In ochii lor nu sunt bogati. Cei care au zeci de miliarde nu au de ce sa se planga, dar clubul lor se extinde de la an la an, iar ei ajung sa se considere oameni obisnuiti. Isi fac chiar griji pentru batranete si pentru felul in care isi vor putea pastra stilul de viata si de aceea multi miliardari nu isi permit distractii scumpe.
Cumparaturile se fac de la hypermarket, chiar daca nu intotdeauna produsele sunt mai ieftine. Nu se uita la eticheta, dar nici nu risipesc. Stiu ce inseamna economia. Cumpara produsele cele mai scumpe in perioadele de reduceri.
Nu se zgarcesc la micile cheltuieli zilnice, desi saracii se gandesc ca asa pot strange bani. De fapt, banii se fac prin speculatii imobiliare sau bursiere, printr-un castig la loto sau, mai degraba, printr-o afacere proprie. Bogatii nu ezita sa se imprumute pentru a dezvolta afacerile si nu recurg la averea lor.
Bogatii nu se uita la bani cand e vorba de rezervari la restaurante inchise pentru ceilalti, de capriciul unor produse unicat primite la comanda.
Nu faci bani fiind dragut cu lumea. Vedetele lumii afacerilor au facut bani strivind alte firme (un caz cunoscut este Netscape). Unii au fost "inraiti" de debutul falimentar in afaceri, care ii putea costa totul, dar care le-a servit ca lectie.
Taxele sunt pentru oamenii saraci. Pentru plata patronilor, prin dividende, se platesc mai putine dari catre stat decat pentru salarii. In plus, o mare parte din firmele romanesti au bilantul pe zero, iar patronii primesc la negru partea de incasari care genereaza profitul real.
Au fost studenti mediocri. Chiar in America, unde banii conteaza mai mult in invatamant, peste 40% din milionarii in dolari nu au facultate. Multi oameni bogati au trecut prin scoala cu ajutorul soptitului, stand langa cei mai destepti din clasa. Cheia succesului in viziunea lor e insa munca, hotararea si tratarea cu respect a celor din jur. Din scoala i-au ajutat cel mai mult nu cunostintele asimilate, ci deprinderea de a invata si disciplina.
Conduc limuzine care nu sunt ale lor. Fiindca moda trece repede, bogatii prefera sa inchirieze lucrurile scumpe care sunt in voga. Nu arunca cu bani nici pe masinile de lux, preferand sa le cumpere in leasing sau sa le foloseasca sub forma de imprumut.
Rata sinuciderilor e mai mare in randul celor saraci. Exista o legatura si intre grosimea buzunarului si starea de sanatate. In plus, cu bani poti cumpara un grad mai mare de libertate.
Miliardarii sunt ingrijorati de cei mai bogati decat ei. Ceea ce ii face pe majoritatea oamenilor fericiti nu e ceea ce au castigat, ci ceea ce au castigat de la ceilalti. Nu exista o limita unde sa fii satisfacut, si bogatii trag mereu cu ochiul spre cei de deasupra lor si isi inchipuie ca e mai bine acolo sus.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului